Saarikan valelääkärijutun puinti jatkuu

Asianomistajat ovat hakeneet valituslupaa korkeimmalta oikeudelta. Mikäli valituslupa myönnetään, syytettyinä ovat Neuvostoliitossa lääkäriksi valmistunut mies sekä perusturvaliikelaitos Saarikassa johtavassa asemassa toiminut lääkäri.

lääkärit
Stetoskooppi lääkärin pöydällä.
YLE / Petri Aaltonen

Lääkärin epäpätevyys tuli asille syksyllä 2011, kun sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira sai asiasta ilmoituksen yksityiseltä ihmiseltä.

Lääkäri on suorittanut tutkinnon Neuvostoliitossa.

Hovioikeus hylkäsi kaikki syytteet kesällä. Asianomistajat haluaisivat korkeimman oikeuden ottavan kantaa muun muassa siihen, riittääkö, että laillistettu lääkäri on puhelimen päässä vai tuleeko hänen olla fyysisesti läsnä.

Mikäli valituslupa myönnetään, syytettyinä ovat Neuvostoliitossa lääkäriksi valmistunut mies sekä perusturvaliikelaitos Saarikassa johtavassa asemassa toiminut lääkäri.

Molemmille vastaajille vaaditaan tuntuvaa sakkorangaistusta, lääkäriharjoittelijana toimineelle miehelle luvattomasta terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamisesta ja johtavalle lääkärille virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Perusturvaliikelaitos vastaa Saarijärven, Kannonkosken, Karstulan, Kivijärven ja Kyyjärven sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista.