Hiihdon Suomen Cup avataan Vuokatissa, mutta missä ovat katsojat?

Maastohiihdon Suomen Cup avataan jo viidettä kertaa Vuokatissa. Järjestäjät toivovat paikalle lisää yleisöä, vaikka kisoja voikin seurata televisiosta.

urheilu
Hiihtäjiä ensilumen ladulla.
Laura Tolonen / Yle

Kekriviikonloppuna 31.10.–1.11.2015 Vuokatin ensilumenladulla kilpaillaan maastohiihdon sprinteissä ja viesteissä perinteisellä hiihtotyylillä. Suomen Cupin avauskisa hoituu jo talkooväenkin puolesta rutiinilla, vaikka talkoolaisia tarvitaan paljon.

– 70–80 talkoolaista on mukana, ydinporukka on usein samaa. Rakentaminen aloitetaan jo ensi keskiviikkona. Televisiointi lisää työtä, kun pitää rakentaa TV-screenit ja huoltokopit, kertoo Marita Kaipainen Sotkamon Jymystä.

Sotkamon Jymy vastaa kisan järjestelyistä yhdessä Vuokatin Urheiluopiston kanssa.

Yle televisioi Suomen Cupin avauksen. Vaikka kisat voisi seurata helposti myös kotisohvalta, järjestäjät toivovat ensilumenladun varteen runsaasti yleisöä.

– Se ihmetyttää, että katsojia ei tahdo saada. Viime vuonna oli 150–200 katsojaa per päivä, mutta paljon enemmänkin paikalle mahtuisi. Kun kyse on sprintistä ja ladun ympärillä ei ole lunta, niin kisaa olisi todella helppo seurata. Tämä on paikan päällä katsotuista kisoista paras. Lipunhinnat ovat halvat, ei pitäisi jäädä siitä kiinni, sanoo Kaipainen.

Suomen Cupin kilpailuja järjestetään Vuokatin lisäksi Rovaniemellä, Vantaalla, Imatralla, Taivalkoskella ja Kuusamossa. Imatralla ja Kuusamossa kilpaillaan myös SM-mitaleista.