1. yle.fi
  2. Uutiset

SSAB:n pääluottamusmies: "Vedätetty olo"

SSAB:n Raahen tehtaan pääluottamusmies Mika Vuoti on pettynyt yhtiön päätökseen ratkaista säästötarpeet henkilövähennyksillä. Vuoti moittii suomalaisen johdon tapaa hoitaa asia. Henkilöstö ihmettelee, mistä vähennykset tehdään, kun tuotannon karsimisesta ei ole ilmoitettu.

Kotimaan uutiset
SSAB:n Raahen tehtaan pääluottamusmies Mika Vuoti
SSAB:n Raahen tehtaan pääluottamusmies Mika Vuoti ei pidä hallituksen esityksestä.Markku Seppälä / Yle

SSAB:n Raahen tehtaan pääluottamusmies Mika Vuoti on pettynyt yhtiön päätökseen ratkaista säästötarpeet henkilövähennyksillä.

–Tulee vedätetty olo. Meille on aiemmin sanottu säästötarpeesta ja sitä on verrattu henkilötyövuosikustannuksiin. Yli 200 työntekijän työvoimakustannuksia vastaava määrä rahassa pitäisi säästää. Todellinen laita paljastui nyt.

–Tunnelmat ovat hämmentyneet ja yllättyneet. Nykyäänkin meillä on suuri joukko määräaikaisia ja ylityön tarve on jatkuva. On vaikea nähdä miten tästä rahallinen hyöty saadaan kanavoitua yhtiöön.

Vuotin mukaan suomalaisessa ja ruotsalaisessa johtamisessa on selkeä ero. Ruotsissa tehtiin henkilövähennyksiä, kun tuotantoa loppui.

– Meille ei ole ilmoitettu että jokin toiminto loppuisi. Tässä on selkeä ero. Ruotsissa on käyty neuvotteluja säästöistä ja vastaavista henkilömääristä.

Lue seuraavaksi