Vertailu: Helsinki on Euroopan kärkikastia nuorille digiyrityksille

Helsinki sijoittui tuoreessa vertailussa Euroopan neljänneksi parhaaksi kaupungiksi digiyrittäjille. Sen edellä olivat vain Lontoo, Amsterdam ja Tukholma.

talous
Angy Birds -mainoskuva.
Rovio

Helsinki on Euroopan neljänneksi paras kaupunki, kun verrataan sitä, kuinka hyvin eri kaupungit sopivat digitaalisille yrityksille, ilmenee tuoreesta vertailusta (siirryt toiseen palveluun). Vertailun takana (siirryt toiseen palveluun) ovat innovaatioihin keskittynyt Nesta-järjestö ja ajatushautomo European Digital Forum.

Vertailussa oli mukana kaikkiaan 35 kaupunkia Euroopasta. Helsingin edelle sijoittuivat Britannian Lontoo, Alankomaiden Amsterdam ja Ruotsin Tukholma.

Helsinki menestyi vertailussa liki kaikilla osa-alueilla, lukuun ottamatta elinkustannuksia mittaavaa indeksiä. Tekijät kuvaavat (siirryt toiseen palveluun) Helsinkiä kaupungiksi, jolla on suhteita, ja toteavat, että Helsingissä on tänä päivänä muun muassa satoja nuoria kasvuhakuisia startup-yrityksiä. Alueella pitävät majaansa myös maailman johtavat pelitalot Supercell ja Angry Birdsistä tunnettu Rovio.

Vertailun tavoitteena on tukea digitaalista yrittäjyyttä kaikkialla Euroopassa. Nuorille yrityksille se tarjoaa tietoa eri alueista, niin niiden vahvuuksista kuin heikkouksistakin, sivustolla kuvaillaan.