Turkulainen tavaratalo laajennettiin nousukaudella – nyt pulaa vuokralaisista

Wiklundilla on edelleen tyhjää tilaa, vaikka tavaratalossa avattiin Tokmannin myymälä. Turun Osuuskaupan toimitusjohtaja harmittelee keskustan heikentynyttä vetovoimaa.

tavaratalot
Sokos Wiklund
Yle

Turun keskustan Sokos Wiklundille etsitään edelleen vuokralaisia katutason ja kolmannen kerroksen tyhjiin tiloihin. Torstaina lattioille saatiin lisää käyttöä, kun Tokmanni avasi myymälän kauppakeskuksen toisessa kerroksessa.

Turun Osuuskaupan toimitusjohtajan mukaan maailmasta tuli erilainen kuin mitä Sokos Wiklundia kehitettäessä ajateltiin. Wiklundin laajennus valmistui vuonna 2008.

– Kulutus näytti kasvavalta ja suuremmalta. Näin ei käynyt, ja meillä on jäänyt tilaa vuokrattavaksi ulos, sanoo Turun Osuuskaupan toimitusjohtaja Antti Sippola.

Neuvotteluja vuokralaisista käydään parhaillaan. Papereista puuttuu vielä kuitenkin nimiä.

Sekä Wiklundin että muiden tyhjien liiketilojen määrä kertoo Sippolan mukaan Turun keskustan vetovoimasta.

– Keskustan elävöittämiseksi pitäisi saada logistiikka kuntoon, koskettaa se sitten asiakkaiden liikkumista kaupungilla tai kortteleiden sisäistä liikkumista.

Wiklundin tavaratalossa avattiin torstaina Tokmanni, tunnetun halpaketjun myymälä. Miksi, TOK:n toimitusjohtaja Antti Sippola?

– Vuokralaisten valitsemisessa on kaksi näkökulmaa. Ensimmäinen on tavaratalon valikoiman täydentäminen ja toinen on saada lisää kävijöitä tavarataloon. Tokmannin tapauksessa kyse on enemmän jälkimmäisestä.