300 lanittajaa aloittaa urakkansa: "Pelaaminen ei ole ruudun tuijottamista"

Peliharrastajien verkkopelitapahtumassa pelataan muitakin kuin tietokonepelejä. Tapahtuma on Pohjois-Suomen toiseksi suurin pelitapahtuma.

pelit
Lanit isossa juhlasalissa
Kalle Heikkinen / Yle

300 peliharrastajaa kokoontuu Kajaaniin 22.–25.10. pelaamaan ja pitämään hauskaa GetOnLine-tapahtumaan (siirryt toiseen palveluun) eli laneihin, joka järjestetään 12. kertaa. Tapahtumalla on jo niin pitkät perinteet, että järjestäjien keski-ikä on noussut. Pelaajiin löytyy kuitenkin aina nuorempia ja nuorempia pelaajia.

– Viime vuonna nuorimmat kävijät olivat 11-vuotiaita. Suurin osa kävijöistä on 15–20-vuotiaita, kertoo kajaanilaisen Garde-Partyn (siirryt toiseen palveluun) markkinoinnista ja viestinnästä vastaava Tanja Seppänen.

Pitkän viikonlopun aikana pelaajat täyttävät tietokoneillaan Kainuun ammattiopiston suuren salin ja kilpailevat kolmessa eri joukkuepelissä. Kilpailuissa on tietokoneiden lisäksi myös konsolipelejä.

– Tapahtuman aikana on koko ajan käytössä myös korttipelejä, lautapelejä, tanssimatto ja jopa rallituoli. Lauantaina meillä on messupäivä ja avoimet ovet, ihmiset voivat kokeilla erilaisia pelejä. Halumme viestittää, että pelaaminen ei ole ruudun tuijottamista, sanoo Seppänen.

Suurin osa tapahtuman kävijöistä tulee Kainuusta ja Oulusta, mutta laneihin tullaan pääkaupunkiseutua myöten. Oulussa kesäisin järjestettävä pelitapahtuma on Pohjois-Suomen suurin, mutta Kajaanin GetOnLine on hyvä kakkonen.