Ruotsin kouluisku vaati kolmannen kuolonuhrin

Poliisin haavoittama hyökkääjä on kuollut sairaalassa. Hän oli nuori mies, jolla oli useita teräaseita. Aiemmin kerrottiin, että kolmas kuolonuhri oli haavoittunut koulupoika.

Poliisi keskustelemassa ihmisten kanssa Kronan-koulun edustalla Trollhättanissa torstaina. Kuva: Björn Larsson Rosvall / AFP

Ruotsin Trollhättanin kouluiskun kuolonuhrien määrä on noussut kolmeen. Poliisin ampuma hyökkääjä kuoli vammoihinsa sairaalassa. Aiemmin sairaalassa kuoli oppilas, ja koulussa henkensä menetti yksi kouluavustaja.

Sairaalassa on kaksi haavoittunutta, yksi koululainen ja yksi opettaja, jota puukottiin ensimmäisenä koulun pihalla. Haavoittuneiden tila on erittäin vakava.

Naamioitunut mies hyökkäsi Kronanin-peruskouluun kymmenen jälkeen aamulla. Hänellä oli poliisin mukaan ainakin kaksi järeää teräasetta. Ruotsin tiedotusvälineissä ainakin yhtä on kuvailtu miekaksi.

Ambulansseja koulun edustalla
Videokuvaa tapahtumapaikalta.

Tiedotusvälineissä miehen on kerrottu olleen 21-vuotias ja kotoisin Trollhättanista. Poliisi ei toistaiseksi halua kommentoida tietoa.

Aluksi kerrottiin, että isku tehtiin koulun kahvilassa, mutta poliisin mukaan paikkana olikin koulun piha ja sitten käytävä. Mies koputti kahden luokan ovelle. Avaamaan tulleista pojista toinen kuoli sairaalassa kesken leikkauksen.

Hyökkäyksen syy ei ole toistaiseksi selvinnyt. Poliisi on tehnyt useita kotietsintöjä.  Mies ei ollut ennestään poliisille tuttu, eikä koulu ollut saanut uhkauksia.