1. yle.fi
  2. Uutiset

Pullo-Ekin kulkupeli sai talveksi tallipaikan sosiaalisen median avulla

Kaikki torniolaiset tietävät kaupungissa ahkerasti liikkuvan siivousmiehen, Erkki Rissasen, eli tuttavallisemmin Pullo-Ekin. Eki on saanut talvea varten varsin komean ja katetun kulkupelin, joka ei jää keneltäkään huomaamatta. Vanhalle avomalliselle sähkömopolle löytyi tallipaikka sosiaalisen median kautta.

Kotimaan uutiset
Pullo-Eki, Erkki Rissanen ja sähkömopo.
Pullo-Eki esittelee Jari Vesalle uutta mopoaan.

Torniolainen Erkki Rissanen ja hänen sähköinen kulkupelinsä tunnistetaan Tornion kaduilla ja käsi nousee molemminpuoliseen tervehdykseen. Pullo-Eki ajelee uutukaisella katetulla sähkömopolla, jonka hän sai talviajoa varten. Vanhalle avomallille tarvittiin talvisäilytyspaikka, jottei se jäisi lumen ja jään armoille.

Yle Perämeri julkaisi Facebook-tilillään (siirryt toiseen palveluun) kuulutuksen, jossa haettiin Pullo-Ekin kulkupelillä tallipaikkaa.

Tornion tehokkain, liikkuva puhdistuslaitos Pullo-Eki tarvii apua. Ekin avomallin "sähkötuoli" tarvitsee talveksi tallin.

"Taidan tuoda sen toisenkin mopon tänne"

Tornion vanhaan VR:n makasiiniin tee-se-itse -tallin avaava Kimmo Salmi huomasi ilmoituksen sosiaalisessa mediassa torstai-aamuna ja päätti tarjota Ekin mopedille lämpimän tilan talveksi.

Pullo-Eki ja Kimmo Salmi.
Pullo-Eki tutustumassa Kimmo Salmen tarjoamaan tallipaikkaan.Minna Aula / Yle

Salmi nappasi torstaina Pullo-Ekin Tornion keskustasta autonsa kyytiin ja vei paikan päälle tutkimaan tulevaa talvisäilytyspaikkaa.

– Tämä on hyvä. Taidan tuoda sen toisenkin mopon tänne, Eki sanoo ja katselee tyytyväisenä tallipaikkaansa.

Pullo-Eki ja Kimmo Salmi.
Miehet mittaavat, mahtuuko mopo sisään tallin pienemmästä ovesta.Minna Aula / Yle

Miehet mittaavat tallin ovea ja pohtivat mahtuuko menopeli sisään pienemmästä ovesta.

– Soitat vain kun olet tulossa, kyllä minä voin tulla avaamaan sinulle nuo isot ovet, Salmi sanoo.

Salmen tarkoituksena on maalata tallin tilat vielä kertaalleen ja Pullo-Ekin mopo saapuu sinne parin viikon päästä.

– Olen tuntenut Ekin jo pitkään. Erkki oli ensin sitä mieltä, että tämä tallipaikka on liian kaukana hänen kotoaan, mutta kyllä me tästä sopimukseen on päästy, Salmi sanoo.

Lue seuraavaksi