1. yle.fi
  2. Uutiset

Eduskunta käsittelee avioliittolain jälkivaikutuksia – katso suorana Ylen verkkosivuilla

Asian esittelijänä toimii vastahakoinen oikeusministeri Jari Lindström. Lähetämme tilaisuuden suorana Yle Areenassa kello 17 alkaen.

politiikka
Eduskunnan väliaikainen istuntosali.

Hallitus esittelee torstaina kyselytunnin jälkeen kansanedustajille suunnitelmat siitä, mitä kaikkia lakeja on muutettava siksi, että eduskunta hyväksyi viime keväänä kansalaisaloitteen sukupuolineutraalista avioliitosta.

Lakipaketin esittelijä, oikeusministeri Jari Lindström (ps.), oli viime viikolla poissa valtioneuvoston istunnosta, jossa lakimuutokset olivat käsillä. Asian esitteli tuolloin liikenneministeri Anne Berner (kesk.).

Viime viikon kyselytunnilla Lindström kertoi olevansa paikalla tänä iltana ja esittelevänsä lakimuutokset, vaikka hän itse paheksuu homoliittoja.

Lindström muistutti kyselytunnilla, että kansalaisaloite ja sen vaatimat lakimuutokset ovat omantunnonkysymyksiä, joissa kansanedustajat ovat perinteisesti saaneet äänestää vapaasti omantuntonsa mukaan ilman ryhmäkuria.

Hallitusneuvotteluissa sovittiin, että lakien valmisteluja jatketaan edellisen eduskunnan hyväksymän kansalaisaloitteen pohjalta.

Hallitusryhmien edustajien on ollut tapana tukea hallituksen esityksiä, vaikka useimmat keskustan edustajat ja yhtä lukuunottamatta kaikki perussuomalaiset vastustivat kansalaisaloitetta.

Eduskuntakeskustelu on katsottavissa suorana Yle Areenassa klo 17 alkaen.

Lue seuraavaksi