Kulttuuritalo sai vihdoin hissin - ja se myös puhuu

Kamppailu hissin saamiseksi Porin kulttuuritalo Annankatu 6:een kesti yli 20 vuotta. Nelikerroksinen rakennus on ollut tähän saakka lähes mahdoton liikuntavammaisille ihmisille.

hissit
Useamman vuosikymmenen jälkeen Annis on saanut hissin. Sitä ennen pyörötuolilla liikkuvia kannettiin kiviportaita ylös ja alas. Rollaattorilla liikkuvat eivät päässeet lainkaan toisen kerroksen tai kellaritilan näytäntöihin.
Useamman vuosikymmenen odottelun jälkeen Annis on saanut hissin. Sitä ennen pyörötuolilla liikkuvia kannettiin kiviportaita ylös ja alas. Rollaattorilla liikkuvat eivät päässeet lainkaan toisen kerroksen tai kellaritilan näytäntöihin.Pertti Pitkonen / Yle

Porin kulttuuritalo Annankatu 6 on saanut vihdoin sen, minkä eteen on kamppailtu jo yli 20 vuotta.

Hissikuilu on ollut valmiina talon sydämessä, mutta itse sisus on puuttunut. Asian puolesta on kerätty nimilistoja ja oltu vuodesta toiseen yhteydessä kaupunkiin. Lupauksia on saatu, mutta käytännössä ei ole tapahtunut mitään.

Nyt vihdoin hissikuilu saa täytettä. Räätälintyönä tehty moderni hissi on saatu jo asennettuakin. Se on suunniteltu erityisesti liikuntavammaisille ihmisille. Hissin ovi aukeaa itsestään: pyörätuoli mahtuu saattajineen hyvin mukaan.

Hissi myös kertoo ääneen matkan suunnan ja saavutetun kerroksen. Tämä lisävaruste on tarkoitettu erityisesti heikkonäköisille.

Ennen pitkin kiviportaita

Pitkään ja hartaasti odotettu hissi on jo otettu käyttöön, mutta se vihitään virallisesti vasta vammaiskulttuuripäivien yhteydessä marraskuun puolivälissä.

Nelikerroksinen talo on koko ajan ollut kovassa käytössä. Arki-iltoinakin talon kaikissa näyttämökerroksissa saattaa olla teatteriesitys. Parhaimmillaan talossa on ollut seminaaria seuraamassa nelisensataa ihmistä.

Tähän saakka pyörätuolia käyttävät on kannettu kivisiä portaita ylös ja alas. Rollaattorilla liikkuvat tai muuten vain huonojalkaiset ihmiset eivät ole päässeet seuraamaan lainkaan lastensa tai lastenlapsiensa esityksiä.