Ruotsin poliisi: Trollhättanin hyökkääjä koputti luokkahuoneiden ovelle

Kesken poliisin tiedotustilaisuuden kerrottiin, että poliisin luodeista haavoittunut mies oli kuollut sairaalassa. Myös tekopaikka täsmentyi: koulun kahvilan sijaan iskut tapahtuivat luokkahuoneiden ovilla ja koulun pihalla.

Poliiseja ja ambulansseja Kronan-koulun edustalla torstaina. Kuva: Stig Hedström / AFP

Ruotsin poliisi on kertonut tiedotustilaisuudessaan Trollhättanin kouluiskun tapahtumista ja tutkinnasta. 

Poliisi sai hälytyksen Kronanin peruskoululle kello 10.09 Ruotsin aikaa. Poliisi oli paikalla kymmenessä minuutissa.

Paikalla vallitsi kaaos, ja useita ihmisiä oli haavoittunut. Hyökkääjä oli toisessa kerroksessa, josta poliisi pyrki pidättämään hänet. Häntä kohti ammuttiin kaksi laukausta, kun hän hyökkäsi päin poliisia. 

Yksi ihminen oli kuollut ja kolme haavoittunut poliisin tullessa paikalle. Toinen haavoittuneista koulupojista on kuollut sairaalassa, kuten myös hyökkääjä. Kuollut koululainen oli 17-vuotias. Koululla kuollut oli 20-vuotias kouluavustaja.

Molempien haavoittuneiden tila on erittäin vakava. Toinen haavoittuneista on 42-vuotias opettaja ja toinen 15-vuotias koululainen.

Miehellä oli ainakin kaksi teräasetta

Tutkinnassa ilmeni, että mies koputti kahden luokkahuoneen ovelle ja viilsi koululaisia, jotka tulivat avaamaan.  

Hänellä oli useita teräaseita, poliisin mukaan ehkä kaksi. Poliisi kuvaa niitä "järeiksi teräaseiksi", mutta ei halua tarkentaa.

Poliisi ei toistaiseksi halua kommentoida myöskään Ruotsin tiedotusvälineissä esiintynyttä tietoa, jonka mukaan hyökkääjä oli 21-vuotias trollhättänilaismies.

Poliisi on tehnyt iskun jälkeen kotietsintöjä useissa paikossa. Hyökkääjä ei ollut poliisille ennestään tuttu, eikä hänellä tiedetä olleen kytköksiä Kronanin kouluun.

Tutkimuksiin osallistuu 40–50 poliisia. Koulusta ei etsinnöissä löytynyt muita hyökkääjiä eikä haavoittuneita. Piiloutuneita etsittiin muun muassa komeroista.