1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Salakuljettajien tunnelista löytyi jättimäinen huumelasti Meksikon rajalla

Meksikon viranomaiset kertovat löytäneensä tonneittain marihuanaa salakuljetustunnelista maan rajalta. Rajan alittavassa tunnelissa oli valaistus, ilmanvaihto ja kiskot vaunukuljetuksia varten.

Rikollisten huumeiden salakuljettamiseen käyttämässä tunnelissa oli valaistus sekä kiskot huumeiden kuljettamiseksi vaunuilla. Kuva: EPA / CNS

Meksikon ja Yhdysvaltain rajalta on löydetty 800 metrin pituinen tunneli, jota rikolliset ovat käyttäneet huumeiden salakuljetukseen. Tunneli johtaa Tijuanasta Meksikosta Yhdysvaltain puolelle San Diegon kaupunkiin.

Viranomaiset löysivät tunnelin ohella myös 10 tonnia marihuanaa.

Vastaavia tunneleita on löydetty kymmeniä viime vuosien aikana. Tijuanan ja San Diegon väliltä paljastunut salakuljetusreitti on yksi parhaiten varustelluista. Tunneli on tuettu palkeilla ja siellä kulkevat kiskot, joita pitkin huumeita kuljetettiin kärryllä. Tunnelista löytyi myös ilmanvaihtojärjestelmä ja valot.

Viranomaisilla ei ole tiedossa, kuka tunnelirakennelman takana on. Meksikossa toimii paljon rikollisryhmiä, jotka salakuljettavat huumeita.

Meksikon poliisi kertoi pidättäneensä 16 ihmistä epäiltyinä huumeiden kuljetuksesta. Epäillyt otettiin kiinni Tijuanassa varastorakennuksesta.