”Miksi pönttökohtauksessa oltiin pöntön takana eikä päällä?” Teatterin avoimet harjoitukset herättivät yleisön keskusteluun

Kuopion kaupunginteatterin tarjoamat yleisölle ilmaiset avoimet harjoitukset ovat olleet suosittuja. Tällä viikolla esitetyt Juoppohullun päiväkirja ja Pihkatappi houkuttelivat salin lähes täyteen uteliaita.

Juoppohullun päiväkirjan avoimet harjoitukset Kuopion kaupunginteatterilla.
Juoppohullun päiväkirjan avoimet harjoitukset Kuopion kaupunginteatterilla.

Kuopion kaupunginteatteri on jo kuuden vuoden ajan tarjonnut yleisölle mahdollisuuden kurkistaa paikan päällä, miten näytelmää tehdään. Teatterin avoimissa harjoituksissa yleisö saa mahdollisuuden seurata näytelmien harjoituksia ja kommentoida näkemäänsä.

Tiistai-iltana yleisö pääsi katsomaan Olli-Matti Oinosen ohjaaman, marraskuun alussa ensi-iltaan tulevan Juoppohullun päiväkirjan harjoituksia ja otteet näytelmästä herättivätkin katsojat vilkkaaseen keskusteluun harjoitusten jälkeen. Ohjaaja itse oli syntyneestä keskustelusta enemmän kuin tyytyväinen.

– Kävimme oikein hyvää keskustelua. Siellä oli asiantuntijoita, jotka auttoivat meitä kiperissä kysymyksissä. Se oli hienoa, kiittelee Oinonen.

Oinosen mukaan avoimet harjoitukset antavat parhaimmillaan uutta näkökulmaa ja uudenlaisia ratkaisumahdollisuuksia esimerkiksi paikallaan junnaaviin kohtauksiin.

– Avoimissa harjoituksissa näkee, että toimiiko homma. Tämän harjoituksen jälkeen olen vielä hyvällä fiiliksellä. Mulla on perstuntuma, että ilta hönki aika hyvää. Ainakaan kukaan ei poistunut kesken paikalta, nauraa Oinonen.