Rehtori pettyi Valkeavuoren koulun remonttisuunnitelmien kaatumiseen

Kaupunginvaltuusto hylkäsi kaarinalaiskoulun laajennus- ja peruskorjaussuunnitelman. Rehtorin mukaan moni lapsi joutuu opiskelemaan muualla, jos Valkeavuoren koululle ei tehdä mitään.

rehtorit
Oppilaita luokkahuoneessa.
Oppivelvollisuus pitenee vuodella ja jatkuu vielä toisen asteen ensimmäiselle vuodelle tai kymppiluokalle.Yle

Kaarinan Valkeavuoren koulun rehtori on pettynyt kaupunginvaltuuston maanantaiseen päätökseen hylätä koulun laajennus- ja peruskorjaussuunnitelma.

Rehtorin mukaan tulevaisuudessa yhä useampi alueen lapsista joutuu siirtymään muihin kouluihin, ellei Valkeavuoren koululle tehdä jotain.

– Nykyisissä tiloissa emme mahdu olemaan. Oppilaitamme on tälläkin hetkellä muualla kuin pääkoulussa, rehtori Kaj Kanervavuori kertoo.

Koulu toimii Kaarinassa myös resurssikouluna eli koulussa on myös erityistä tukea tarvitsevia oppilaita. Osa erityisen tuen oppilaista käy tällä hetkellä koulua Turussa.

– Olen ymmärtänyt, että Turku täyttyy omista oppilaista, ja Kaarinan pitäisi itse järjestää opetus kaarinalaisille lapsille.

Vanhat rakennukset remontin tarpeessa

Valkeavuoren koulu koostuu neljästä rakennuksesta. Kaksi niistä on rakennettu 1950- ja kaksi 1960-luvulla. Rehtorin mukaan etenkin toinen 50-luvun rakennuksista on mittavan remontin tarpeessa.

– Jos uutta ei rakenneta, se on remontoitava. Pidän kummallisena, jos sellaiseen vaihtoehtoon päädyttäisiin. Rakennus ei vastaa pedagogisestikaan tämän hetken koulutyötä, Kanervavuori sanoo.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Valkeavuoren koulu oli tarkoitus muuttaa lasten ja nuorten taloksi, jonne olisi sijoitettu yhtenäiskoulun luokat 1-9, päiväkoti, neuvola sekä terapia- ja psykologipalveluja. Rakentamisen oli määrä ajoittua vuosiin 2016-2019. Kustannusarvio oli noin 20 miljoonaa euroa.

Nyt Kaarinan kaupunginvaltuusto on pyytänyt uutta hankesuunnitelmaa, joka on toimitettava maaliskuuhun mennessä.