1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kilpailukykyloikka tämäkin: Atria näyttää, miten työntekijöistä huolehtimalla voidaan parantaa tuottavuutta

Satsaus työntekijöiden hyvinvointiin lisää yrityksen tuottavuutta ja kilpailukykyä. Tämä on todistettu Atrialla Nurmossa, jossa työntekijöitä kuntouttamalla ja työviihtyvyyttä parantamalla on saatu aikaan miljoonaluokan kustannussäästöjä. Työurat ovat pidentyneet ja sairaspoissaolot vähentyneet.

Kotimaan uutiset
Polkupyöriä pyöräkatoksessa Atrian parkipaikalla Seinäjoella.
Atria kannustaa työntekijöitä liikkumaan myös omalla ajallaan.Elina Kaakinen / Yle

Atria Suomi on onnistunut viime vuosina pidentämään työuria monella vuodella. Keskimääräinen eläkeikä on noussut seitsemässä vuodessa neljällä vuodella ja on nyt 63 vuotta.

– Ei se ole ollut vaikeaa, mutta se on vaatinut paljon työtä. Tästä hyötyvät kaikki - työntekijät voittavat, työnantaja voittaa ja sen lisäksi vielä yhteiskunta voittaa, sanoo Atria Suomi Oy:n henkilöstöjohtaja Tapio Palolahti.

Nuoretkin tarvitsevat tukea

Atrialla henkilöstön hyvinvointiin tähtäävät toimenpiteet on ulotettu koko henkilöstöön, kaikkiin henkilöstöryhmiin ja kaikenikäisiin työntekijöihin. Vaikka toimenpiteet tähtäävät siihen, että työtä jaksettaisiin tehdä eläkeikään asti, ei Atrialla puhuta senioriohjelmasta.

– Minun näkemykseni mukaan, jos puhutaan senioriohjelmasta, ollaan jo myöhässä.

Tapio Palolahden mukaan työuran loppuvaihe viitoitetaan hyvinkin varhaisessa työuran vaiheessa.

– Meidän on huolehdittava keski-ikäisistä ja jo nuoremmistakin, että ei pääse syntymään sellaisia ongelmia, jotka johtavat siihen, että työtä ei jakseta tehdä loppuun saakka.

Atria on panostanut vuodesta 2009 lähtien esimiestyöhön, työturvallisuuteen ja henkilöstön hyvinvointiin.

Tapio Palolahti
Tapio PalolahtiAnna Wikman / Yle

– Ensin tehtiin koko henkilöstölle terveystarkastukset ja kartoitettiin työkyky. Ne, joilla oli tarvetta, pääsivät mukaan pitkäkestoiseen kuntoutusohjelmaan. Lisäksi Atria maksaa vuodessa noin 50 tuki- ja liikuntaelinten leikkausta yksityisellä puolellla. Se mahdollistaa, että työntekijät pääsevät huippukirurgin käsittelyyn nopeasti ja työkyky säilyy, selvittää Palolahti.

Atrialla toimii myös erilaisia kuntoutusryhmiä, joissa työkykyään kohentaa vuosittain useampi sata atrialaista. Työnantaja tukee mm. liikuntaa, painonhallintaa ja tupakoinnin lopettamista.

Tulokset ovat vakuuttavia

Kaikesta tästä on tuloksena ollut se, että sairaspoissaolot ovat vähentyneet neljällä prosentilla. Työurat ovat pidentyneet ja työkyvyttömyyseläkkeet vähentyneet.

Työelämän ikäohjelmien parissa toimineiden kokemuksen mukaan mitä pienempi yritys, sitä tärkeämpää on, että työntekijöiden hyvinvointiin tähtäävien toimenpiteiden hyöty pystytään osoittamaan konkreettisesti euroina. Tapio Palolahden mukaan työn tulokset ovat helpostikin mitattavissa rahassa.

– Yksi sairaspoissaoloprosentti tarkoittaa meille suorina palkkakuluina sosiaalikuluineen noin yhtä miljoonaa euroa.

Palolahden mukaan merkittävää säästöä yritykselle tulee myös siinä, että eläkkeellelähtö siirtyy eikä tule työkyvyttömyyseläkkeitä.

– Tärkein säästö saadaan kuitenkin työviihtyvyyden, työmotivaation ja tuottavuuden kasvun seurauksena.

Teurastamolla heikko kohta on olkapää

Atrialla tehdään fyysisesti raskasta työtä. Sen on saanut kropassaan tuntea myös 35-vuotisen työuran tähän mennessä tehnyt nurmolainen Seppo Latvapuro. Kauhajoen nautateurastamolla aikaisemmin työskennellyt Latvapuro on kärsinyt olkapäävaivoista niin kuin moni muukin teurastamotyöntekijä. Vanhenemisen ja työn vaatimusten kiristymisen myöstä vaivat alkoivat tulla pahemmiksi.

Seppo Luomapuro
Seppo LuomapuroAnna Wikman / Yle

– Minulle kävi niin hyvin, että työnantaja ehdotti toimenkuvan muuttamista ja työn keventämistä. Samalla työmatka lyheni 60 kilometriä, kun pääsin töihin Nurmon sikateurastamolle.

Muutos on tehnyt Latvapurolle hyvää. Fyysisten vaivojen helpottamisesta paras todistus on se, ettei hän ole ollut tänä vuonna päivääkään sairaslomalla.

Latvapuro on hyvä esimerkki siitä, miten työtä voidaan muokata työntekijän kunnolle paremmin sopivaksi. Latvapuro arvelee, että itselle olisi ollut korkea kynnys lähteä esittämään työnantajalle työn keventämistä. Siksi hän antaa suuren arvon sille, että ehdotus tuli työnantajalta.

– Ellei eläkkeellepääsyikä nyt aivan kilpajuoksuna karkaa eteenpäin, niin uskoisin kyllä jaksavani sinne saakka.

Latvapuro huolehtii itsekin kunnostaan ja pyrkii liikkumaan vapaa-ajallaan. Työnantajakin on siihen suuntaan kannustanut. Hän on myös osallistunut työpaikan niska- ja selkäryhmiin ja kokee vointinsa kohentuneen.

Lue seuraavaksi