Kymmeniä kuollut kuorma-auton ja linja-auton yhteentörmäyksessä Ranskassa

Onnettomuus tapahtui Libournen kaupungin lähellä Lounais-Ranskassa. Kuolonuhreja on ainakin 43. Useimmat heistä olivat ikäihmisiä.

Ulkomaat
Ainakin 42 ihmistä on kuollut kuorma-auton ja linja-auton yhteentörmäyksessä Ranskassa, kertoo Ranskan poliisi.
Ainakin 42 ihmistä on kuollut kuorma-auton ja linja-auton yhteentörmäyksessä Ranskassa, kertoo Ranskan poliisi.Reuters
Ilmakuvaa.
Ilmakuvaa Ranskan bussiturmasta

Ainakin 43 ihmistä on kuollut kuorma-auton ja linja-auton yhteentörmäyksessä Ranskassa, kertoo Ranskan poliisi. Viranomaisten mukaan eläkeläiskerhon jäseniä kuljettanut bussi törmäsi kuorma-autoon, jonka kuljettaja oli menettänyt ajoneuvonsa hallinnan.

Törmäyksen jälkeen linja-autossa syttyi tulipalo.

Kuolleiden joukossa on kuorma-auton kuljettaja ja tämän mukana ollut kolmivuotias poika. Muut turmassa kuolleet olivat linja-autossa. Vain kahdeksan ihmistä, heidän joukossaan kuljettaja, onnistui pakenemaan palavasta bussista. Heistä neljä loukkaantui vakavasti.

Kaikki uhrit olivat ranskalaisia.

Kartalla Libouren kaupunki Ranskassa.
Yle Uutisgrafiikka

Onnettomuus tapahtui Puisseguinissa, lähellä Libournen kaupunkia Lounais-Ranskassa. Puisseguin sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Bordeaux'tä.

Paikallinen asukas kertoi televisiokanava I-telen haastattelussa, että turma tapahtui tienmutkassa, jota asukkaat ovat pitäneet vaarallisena.

Kyseessä on pahin liikenneonnettomuus Ranskassa sitten vuoden 1982, jolloin 53 ihmistä kuoli ketjukolarissa moottoritiellä.

Lähteet: AFP, Reuters, AP