1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Porin uusitun jäähallin ongelmien syy selvisi – sähkökuorma rikkoi sulakkeet

Isomäki Areenan viikko sitten kesken kiekko-ottelun sattunut pitkä sähkökatko aiheutui sulakkeiden ylikuormituksesta. Tilanne korjaantuu uuden muuntamon myötä.

Kuva: Kati Rantala / Yle

Viikko sitten kesken Ässät-Saipa -ottelua Isomäki Areena pimeni. Valot räpsyivät ja sähköt katkeilivat parinkymmenen minuutin ajan. Ensidiagnoosin mukaan syypäänä oli sulakkeen palaminen.

– Kuormaa alkaa remontoidussa hallissa olla niin paljon, että sulakkeet eivät yksinkertaisesti kestä sitä. Sulakkeiden kokoa on nyt lähdetty suurentamaan, kertoo hallimestari Jani Rantanen.

Kuormaa alkaa remontoidussa hallissa olla niin paljon, että sulakkeet eivät yksinkertaisesti kestä sitä.

Isomäki Areenan hallimestari Jani Rantanen

Vielä selvitetään, miksi suurin kuorma kasautui vain kahden sulakkeen taakse. Rantasen mukaan tilanne korjaantuu jäähallin ulkopuolelle tulevan uuden muuntajan myötä.

– Sitä kautta saamme uudet syöttökaapelit, joiden avulla kokonaiskuorma saadaan hallintaan. Isomäki Areenan remontissa on siis jäljellä vielä aika paljon tekemistä myös sähköjen osalta.

Hallimestari Jani Rantanen olettaa, että myös viime sunnuntain pelissä ilmennyt lipunmyyntiongelma liittyy vahvasti samaan asiaan.

– Sulakkeet vaihdettiin noin puolitoista tuntia ennen lipunmyynnin alkua. Tämä todennäköisesti aiheutti verkon ja tulostimien pimenemisen.