1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Äänestä: Mikä Valoviikkojen uusista kuvioista on kaunein?

Talvipimeä Tampere on saanut keskustaan uusia valoisia ilonaiheita. Valoviikkojen 50. vuosi on tuonut kettuja ja pöllöjä valaisemaan keskustaa. Äänestä, mikä on kaunein valokuvio.

Kuva: Antti Eintola / Yle

Tamperelaiset ovat saaneet nauttia vuosikymmeniä talvipimeän valaisevista valokuvioista kaupungin keskustassa. Etenkin Hämeensillan hevosista on tullut kaupunkilaisille rakkaita. Vanhoja kuvioita on esillä P-Hämpissä ja Museokeskus Vapriikissa.

Nyt kaupunkilaisten iloksi on tuotu täysin uusia valokuvioita, joiden valintaan tamperelaiset ovat saaneet vaikuttaa nettikyselyssä. Ovatko valinnat onnistuneita?

Mikä on kuvioista kaunein? Valitsimme uusista valokuvioista seitsemän, joista voit nyt äänestää omia silmiäsi parhaiten miellyttävän. Äänestyslomake on jutun lopussa. Äänestys jatkuu niin kauan kuin valot palavat eli 13. maaliskuuta saakka.

Valoviikot on Tampereen kaupungin ja Tampere Tunnetuksi ry:n vuosittain järjestämä yhteinen tapahtuma. Ensimmäiset Valoviikot järjestettiin Tampereella syksyllä 1966, joten nyt vietetään 50. Valoviikkoja.

1. Ketut Kuva: Antti Eintola / Yle
2. Linnut Kuva: Antti Eintola / Yle
3. Metsä Kuva: Antti Eintola / Yle
4. Oksa Kuva: Antti Eintola / Yle
5. Iso pöllö ja pikku pöllö Kuva: Antti Eintola / Yle
6. Pöllövaari Kuva: Antti Eintola / Yle
7. Hevonen Kuva: Antti Eintola / Yle

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.