1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pelit

Miljoonien latausten peliyritys lähellä menestystä – "On otettava rohkeasti haasteita vastaan"

Kajaanilainen pelialan yritys on hyvin lähellä menestystä alalla, jolla kilpailu on kovaa. Perjantaina yritys pääsi Kasvu Open -sparrauskilpailussa 12 lupaavimman yrityksen joukkoon.

Kuva: Critical Force Entertainment

Pelialalla on kova kilpailu, eikä pienen startup-yrityksen pääseminen markkinoille ole kovin helppoa. Yksi aivan menestyksen kynnyksellä olevista yrityksistä on kajaanilainen Critical Force Entertainment (siirryt toiseen palveluun), joka on keskittynyt luomaan ensimmäisen persoonan räiskintäpelejä mobiililaitteille. Ensimmäisen persoonan peleissä pelimaailma esitetään pelihahmon näkökulmasta.

Yrityksen ensimmäistä peliä Critical Strike Portablea on ladattu yli 50 miljoonaa kertaa eri alustoille. Kasvuun on tarvittu erilaisia asioita.

– Saimme muun muassa Tekesiltä rahoitusta ensimmäisessä vaiheessa. Hankinnat ovat tällä alalla todella kalliita, etenkin ohjelmistot. Tarvitsemme vielä muutaman kuukauden päästäksemme lentoon, rahoittajaa olemme hakeneet, ja esimerkiksi Finnveralle meillä hyvät yhteistyökuviot, liiketoimintajohtaja Teemu Määttä kertoo.

Yksistään rahoitus ei kuitenkaan ole tuonut Critical Force Entertainmenttia siihen pisteeseen, missä firma on tänä päivänä.

Iso maailma on todella iso.

Teemu Määttä

– Alusta saakka mukana on ollut kansainvälistä osaamista, älyttömän mahtavia nuoria kykyjä, joilla on halu ylittää itsensä päivästä toiseen. Ilman heitä tämä ei olisi mahdollista. Pitää kokeilla sellaista, mitä muut eivät ole vielä tehneet. On otettava rohkeasti haasteita vastaan.

Mikäli yritys lyö itsensä läpi markkinoilla, tarkoitus on laajentaa omaa toimintaa mentorina toimimisen suuntaan.

– Kunhan voimme laajentaa tiloja, otamme siihen pieniä kasvuyrityksiä, joille voimme toimia mentoreina. Yksi pieni firma on jo kainalossamme kasvamassa. Niitä vain lisää ja sitä kautta työpaikkoja lisää Kainuuseen.

Kasvu Openista yhteistyökumppaneita

Perjantaina Critical Force Enterntainment pääsi yritysten sparrauskilpailussa,Kasvu Openissa (siirryt toiseen palveluun), 80 finalistin joukosta 12 lupaavimman yrityksen joukkoon. Näiden 12 joukosta julkistetaan Start up- ja Start again -sarjojen voittajat vielä myöhemmin tänään.

Kunhan voimme laajentaa tiloja, otamme siihen pieniä kasvuyrityksiä, joille voimme toimia mentoreina.

Teemu Määttä

– Tämä on tosi hyödyllinen ohjelma, alusta saakka on löytynyt hyviä yhteistyökumppaneita. Ainahan niitä tarvitaan lisää, ei tällaisia projekteja voi yksin vetää varsinkaan meidän kaltaisemme start up -yritys. Iso maailma on todella iso, Teemu Määttä mainitsee.

– Medianäkyvyyttä tämä on tuonut jonkin verran. Meidän kotimaiset markkinamme ovat kuitenkin niin pienet, etten usko näkyvyydellä täällä olevan hirveästi merkitystä. Mutta tunnettavuutta tulee kuitenkin lisää.

Yritys pääsi myös Going Global -ohjelmaan, jonka kautta Määttä uskoo yrityksen saavan lisää näkyvyyttä ympäri maailman sekä kansainvälisiä yhteistyökumppaneita.

Kasvu Open -kilpailun finaalissa oli mukana kaikkiaan viisi kainuulaista yritystä.