Pelialan yritys, joka ei ole pelkkä lupaus

Kajaanilainen Critical Force Entertainment valittiin Kasvu Openin voittajaksi Start again -sarjassa.

pelit
Pelikuva Critical Force Entertainmentin pelistä.
Critical Force Entertainment

Valtakunnallisen yritysten Kasvu Open (siirryt toiseen palveluun) -sparrauskilpailun voittajiksi valittiin Start again -sarjassa kajaanilainen Critical Force Entertainment (siirryt toiseen palveluun) ja Start up -sarjassa espoolainen Fourdeg Oy.

Tuomaristo perusteli Critical Force Entertainmentin voittoa toteamalla, että yritys ei ole pelkkä lupaus, vaan se on kasvun kynnyksellä. Tuomaristo tarkasteli yritystä toimialansa vuoksi tarkemmin kuin muita finalisteja. Perusteluissa todettiin myös, että yrityksen bisnes on kunnossa, ja se tulee muuttamaan koko free to play -genreä.

Mobiilipeleihin keskittyneen kajaanilaisyrityksen tavoitteena ovat tyytyväiset pelaajat.

– Mobiilipelaaminen on suosiossa, mutta räiskintäpelit eivät ole lähteneet nousuun mobiilissa. Olennaista on fiilis, jota räiskintäpeleiltä haetaan. Peli on ilmainen. Pelikokemusta ei keskeytetä missään vaiheessa, ja videoiden katsominen on vapaaehtoista. Pelaajat maksavat halutessaan käyttämiensä aseiden tuunaamisesta, suunnittelija Kimi Sulopuisto kertoo Kasvu Openin tiedotteessa.

Kunniamaininnat annettiin jyväskyläläiselle BioGTS Oy:lle ja raaseporilaiselle Toroidion Oy:lle. Tuomaristoon kuuluvat puheenjohtaja Pekka Pirttiahon Mega Electronicsista, pääomasijoittaja ja hallitusammattilainen Juho Lipsanen, Juho Risku Butterfly Venturesista, Marika Af Enehjelm Suomen pääomasijoitus FVCA:sta, Jaakko Salminen yksityissijoittajien järjestö Fibanista ja Sanna-Mari Hynninen Kasvun Roihusta.

Huikea menestys Kainuuseen

Kaikkiaan Kasvu Openin finaalissa oli mukana 80 yritystä, joista viisi oli Kainuusta.

– Maakunnan kokoon nähden finalistien määrä oli suuri. Menestys oli huikea kainuulaisille yrityksille. Tällainen menestys antaa varmasti yrityksille lisää uskoa omaan tekemiseen sekä tuo näkyvyyttä, Kainuun Edun Tuomo Tahvanainen sanoo.

Critical Force Entertainment sai myös Nordea Growth -palkinnon samoin kuin CSE Entertainment Oy ja Prometec Solutions Oy. Palkinnon saajat saavat vuodeksi tuekseen kolmesta asiantuntijasta koostuvan sparraajaryhmän.

Lisäksi Critical Force Entertainment oli yksi niistä yrityksistä, joka sai Going Global -palkinnon. Yritykselle tarjotaan kaksi sparraus- ja verkottumispäivää Suomen parhaiden kansainvälisen bisneksen osaajien kanssa.