Pälkäne löysi asuntoja turvapaikanhakijoille

Välivuokralaiseksi tulisi Suomen Punainen Risti, joka hoitaa käytännössä sijoittamisen. Lisäksi vapaaehtoiset järjestävät keräyksen, jotta asuntoihin saadaan kalustus. Myös valmistava opetus lapsille näyttää järjestyvän.

turvapaikanhakijat
Pälkäne
Yle Tampere

Pälkäne on tarjoamassa turvapaikanhakijoiden vastaanottamista varten 18 vuokra-asuntoa, jotka sijaitsevat Onkkaalan ja Aitoon taajamassa. Vuokralaiseksi asuntoihin tulee SPR, joka vastaa turvapaikanhakijaperheiden sijoittamisesta asuntoihin.

Ensimmäiset asukkaat tulevat arviolta marraskuun puolivälin tienoilla.

Paikalliset vapaaehtoiset ovat parhaillaan organisoimassa kaluste- ja tarvikekeräystä asuntojen kalustamiseksi. Turvapaikanhakijaperheiden lasten valmistavaa opetusta on suunniteltu Aitoon koululle.

Kunta järjestää avoimen yleisötilaisuuden torstaina 29. lokakuuta kello 19 alkaen Aitoon Honkasalissa. Kunnan ja Suomen Punaisen Ristin edustajat kertovat turvapaikanhakijoiden vastaanottamisen suunnitelmista ja aikataulusta, sekä vastaavat asiaa koskeviin kysymyksiin.

Pälkäneen kunnanhallitus päätti kokouksessaan 24. syyskuuta, että kunta suhtautuu myönteisesti turvapaikanhakijaperheiden vastaanottamiseen. Vastuunkanto ja varautuminen koetaan tärkeäksi, vaikka voimavarat ovat rajalliset.