1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Ennätyshurrikaanin uhkaamalla alueella 15 suomalaista – ulkoministeriö lähetti varoituksen

Suomen ulkoministeriön mukaan lähestyvästä Patricia-hirmumyrskystä on varoitettu suomalaisia muun muassa tekstiviestillä.

Kuva: Hector Guerrero / AFP / Lehtikuva

Suomen ulkoministeriön tietojen mukaan Meksikoa lähestyvän ennätysmäisen hirmumyrskyn uhkaamalla alueella on noin 15 suomalaista. Heille on lähetetty varoitusviesti lähestyvästä myrskystä.

Varoitus on lähetetty muun muassa tekstiviestillä. Lisäksi Suomen Meksikon suurlähetystö on julkaissut Facebookissa hurrikaaniin liittyvän tiedotteen (siirryt toiseen palveluun).

– Me emme anna suoranaisia toimintaohjeita, vaan kehotamme seuraamaan paikallisia uutisia ja noudattamaan paikallisten viranomaisten antamia ohjeita, kertoo ulkoministeriön konsuliasioiden yksikön kriisi- ja avustustiimin vetäjä Flora Kuparinen.

Nelisensataa suomalaista on tehnyt matkustusilmoituksen Meksikoon. Maassa on kuitenkin luultavasti huomattavasti enemmän suomalaisia, koska läheskään kaikki eivät tee matkustusilmoitusta.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Perjantain ja lauantain välisenä yönä Meksikon Tyynenmeren puoleiselle rannikolle iskevä Patricia-hurrikaani on säätieteilijöiden mukaan ilmeisesti tilastoidun säähistorian voimakkain hirmumyrsky läntisellä pallonpuoliskolla.

Hirmumyrskyn keskituulennopeudeksi on mitattu huima yli 90 metriä sekunnissa. Animaatio Patricia-myrskyn ennustetusta reitistä.