Demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkinyt ex-republikaani jätti leikin kesken

Rhode Islandin entinen kuvernööri Lincoln Chafee on saanut mielipidetiedusteluissa alle prosentin kannatuksen. Aiemmin tällä viikolla Virginian entinen senaattori Jim Webb ilmoitti, ettei enää pyri demokraattien ehdokkaaksi.

Ulkomaat
Lincoln Chafee
Lincoln ChafeeMichael Reynolds / EPA

Yhdysvaltain demokraattipuolueen presidenttiehdokkaaksi pyrkinyt Lincoln Chafee on heittänyt pyyhkeen kehään. 62-vuotias Rhode Islandin entinen kuvernööri ilmoitti päätöksestään tänään perjantaina.

Chafeellä on ollut vaikeuksia vaalikassan keräämisessä, eikä hän ole saanut kannatuskyselyissä kuin alle prosentin kannatuksen. Chafee edusti aiemmin republikaanipuoluetta.

Jim Webb
Jim WebbNyein Chan Naing / EPA

Tiistaina Virginian entinen senaattori Jim Webb ilmoitti, ettei enää pyri demokraattien ehdokkaaksi. Samalla hän sanoi saattavansa asettua riippumattomaksi presidenttiehdokkaaksi.

Demokraattien presidenttiehdokkaaksi haluavia on enää kolme. Heistä entinen ulkoministeri Hillary Clinton on mielipidetiedustelujen mukaan ylivoimainen suosikki. Muut demokraattien ehdokkaaksi pyrkivät ovatMarylandin entinen kuvernööri Martin O’Malley ja Vermontin senaattori Bernie Sanders.

Yhdysvalloissa valitaan uusi presidentti ensi vuoden marraskuussa.

Lähteet: Reuters, AFP