Ylen tv-draamalle tunnustusta Prix Europa -festivaaleilla

Riikka Pulkkisen menestysromaaniin perustuva tv-draama Raja on saanut kiitosta Berliinissä Prix Europa -festivaaleilla. Kolmen eri sukupolven naisista kertova tarina esitetään ensi vuonna myös Ranskassa ja Saksassa.

Lukiolaisikäinen Mari (Linda Tuomenvirta) kokeilee siipiään elämässä ja törmää rujoihin kokemuksiin Raja-minisarjassa. Kuva: Yle

Yleisradion Raja-minisarja pääsi kolmannelle sijalle tv-sarjojen kategoriassa Berliinin Prix Europa -festivaaleilla. Sarjan tuottaja Pekka Ruohoranta on tyytyväinen tulokseen.

– Ylen sarjoja on täällä ollut voittajinakin, mutta on se iso asia, kommentoi Ruohoranta Berliinistä, missä Prix Europa -festivaali oli päättymässä perjantai-iltana.

– Sarjaa kiitettiin siitä, miten hieno tarina siinä on ja siitä, miten lähelle henkilöitä tyylikkäällä ja rohkealla kuvauksella päästiin, kertoo Ruohoranta.

Raja ylsi kolmanneksi 190:n sarjan joukosta. Parhaan fiktiivisen tv-sarjan titteli meni Ruotsiin Viva Hate -nimiselle sarjalle.

Riikka Pulkkisen romaaniin perustuva Raja esitettiin Suomessa viime vuonna. Sarjaa on näytetty myös muissa pohjoismaissa ja ensi vuonna se pääsee televisioon myös Ranskassa ja Saksassa Arte-televisioyhtiön dubbaamana.

Tuottaja Pekka Ruohorannan mielestä suomalaisilla sarjoilla on mahdollisuuksia menestyä Euroopassa.

– Rajan saama lämmin vastaanotto merkitsee, että puhuttelemme eurooppalaisia, sanoo Ruohoranta.

Ruohoranta pitää Prix Europa -festivaaleilta saatua tunnustusta merkittävänä, vaikka palkintoa ei herunutkaan. Kyseessä on Prix Italian ohella Euroopan suurin tv- ja radioalan festivaali.

Raja-sarjan on dramatisoinut Daniela Hakulinen ja ohjannut Hanna Maylett.