Ylen tv-draamalle tunnustusta Prix Europa -festivaaleilla

Riikka Pulkkisen menestysromaaniin perustuva tv-draama Raja on saanut kiitosta Berliinissä Prix Europa -festivaaleilla. Kolmen eri sukupolven naisista kertova tarina esitetään ensi vuonna myös Ranskassa ja Saksassa.

kulttuuri
Tyttö istuu bussissa ja hänen kuvansa heijastuu ikkunasta.
Lukiolaisikäinen Mari (Linda Tuomenvirta) kokeilee siipiään elämässä ja törmää rujoihin kokemuksiin Raja-minisarjassa.Yle

Yleisradion Raja-minisarja pääsi kolmannelle sijalle tv-sarjojen kategoriassa Berliinin Prix Europa -festivaaleilla. Sarjan tuottaja Pekka Ruohoranta on tyytyväinen tulokseen.

– Ylen sarjoja on täällä ollut voittajinakin, mutta on se iso asia, kommentoi Ruohoranta Berliinistä, missä Prix Europa -festivaali oli päättymässä perjantai-iltana.

– Sarjaa kiitettiin siitä, miten hieno tarina siinä on ja siitä, miten lähelle henkilöitä tyylikkäällä ja rohkealla kuvauksella päästiin, kertoo Ruohoranta.

Raja ylsi kolmanneksi 190:n sarjan joukosta. Parhaan fiktiivisen tv-sarjan titteli meni Ruotsiin Viva Hate -nimiselle sarjalle.

Riikka Pulkkisen romaaniin perustuva Raja esitettiin Suomessa viime vuonna. Sarjaa on näytetty myös muissa pohjoismaissa ja ensi vuonna se pääsee televisioon myös Ranskassa ja Saksassa Arte-televisioyhtiön dubbaamana.

Tuottaja Pekka Ruohorannan mielestä suomalaisilla sarjoilla on mahdollisuuksia menestyä Euroopassa.

– Rajan saama lämmin vastaanotto merkitsee, että puhuttelemme eurooppalaisia, sanoo Ruohoranta.

Ruohoranta pitää Prix Europa -festivaaleilta saatua tunnustusta merkittävänä, vaikka palkintoa ei herunutkaan. Kyseessä on Prix Italian ohella Euroopan suurin tv- ja radioalan festivaali.

Raja-sarjan on dramatisoinut Daniela Hakulinen ja ohjannut Hanna Maylett.