1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hattula

Lopen kunnanjohtaja vetäytyy yllättäen Hattulan johtajakisasta: "Valintaprosessi ei ole vakuuttanut minua"

Lopen kunnanjohtaja Karoliina Viitanen heittää kesken kaiken pyyhkeen kehään eikä pyrikään enää Hattulan johtoon. Viitasen piti esittäytyä Hattulan valtuustoryhmille keskiviikkona.

Lopen kunnanjohtaja Karoliina Viitanen tähyää jo muualle. Mielessä on paluu Lappiin, Rovaniemelle. Kuva: YLE Häme

Lopen kunnanjohtaja Karoliina Viitanen vetäytyy Hattulan kunnanjohtajaehdokkuudesta kesken kaiken.

Viitanen antoi suostumuksensa viran toisen hakukierroksen aikana.

Viitanen kertoo, että hänen on toivottu jatkavan Lopen kunnanjohtajana. Hän toteaa yllättyneensä saamastaan tuesta Lopella käydyn kuntaliitoskeskustelun jälkeen.

– Kuntaliitoskeskustelun aiheuttaman, aika ajoin dramaattiseksikin muodostuneen kesäisen, julkisen kuntalaiskeskustelun jälkeen olen ollut yllättynyt ja otettu saamastani tuesta, Viitanen kirjoittaa tiedotteessaan.

Hakeeko Hattula vain muodollista johtajaa?

Toisaalta Viitanen katsoo, ettei Hattulan pitkäksi venynyt kunnanjohtajan valinta ole vakuuttanut häntä.

– Kunnanjohtajan valintaprosessi ei ole vakuuttanut minua. Tiedonkulun, viestinnän ja erinäisten taustakeskusteluiden jälkeen olen jäänyt pohtimaan kuka valintaprosessia koordinoi ja johtaa ja millaista kunnanjohtajaa Hattulan kunta hakee: kuntajohtamisen vahvaa ammattilaista vai hallintopäällikkötyyppistä, muodollista johtajaa poliittisen johdon tueksi.

Olen ollut yllättynyt ja otettu saamastani tuesta

Karoliina Viitanen

Käymiensä keskustelujen ja oman pohdintansa jälkeen Karoliina Viitanen ilmoitti lauantaina jatkavansa työskentelyä Lopella.

Viitanen oli edennyt Hattulan uuden kunnanjohtajan valinnassa jo pitkälle, sillä hänen piti esittäytyä keskiviikkona Hattulan valtuustoryhmille.

– Toivon, että Hattula löytää etsimänsä kaltaisen, hyvän kunnanjohtajan, jonka kanssa meidän muiden kanta-hämäläisten kuntajohtajien on helppo tehdä yhteistyötä maakunnan menestyksen eteen, Viitanen päättää medioille lähettämänsä kirjeen.