Riki Sorsa tunteikkaana Nenäpäivän konsertissa: Viimeinen esiintymiseni pitkään aikaan

Sunnuntain Tuomasmessussa kerättiin varoja Nenäpäivä-pottiin. Messussa esiintyi Riki Sorsa, jonka maanantain iltapäivälehdet kertoivat sairastuneen keuhkosyöpään.

Riki Sorsa esiintyi Nenäpäivän Tuomasmessussa. Kuva: Juha Hassila

Riki Sorsa esiintyi Nenäpäivän hyväksi järjestetyssä Tuomasmessussa poikkeuksellisen tunteikkaana.

– Tämä on viimeinen esiintymiseni pitkään aikaan, Riki Sorsa kertoi sunnuntaina, muttei vielä paljastanut syytä.

Syy selvisi päivää myöhemmin, kun Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun) uutisoi artistin sairastuneen keuhkosyöpään. Sorsa oli saanut diagnoosin torstaina.

Musiikki sopii hyvin kirkkoon

Vuodessa on monia hyväntekeväisyys-tapahtumia, mutta Nenäpäivä on yksi vahvimpia ja tärkeimpiä.

Riki Sorsa

Riki Sorsa on ollut usein mukana Nenäpäivässä, sekä esiintyjänä että varainkerääjänä. Myös muut hyväntekeväisyystapahtumat ovat tulleet tutuiksi, sillä miestä pyydetään usein mukaan.

– Vuodessa on monia hyväntekeväisyystapahtumia, mutta Nenäpäivä on yksi vahvimpia ja tärkeimpiä. Aika monista pitää kieltäytyä. Ei vain ehdi, ja joskus on pakko pystyä sanomaan ei, Riki Sorsa sanoo.

Sorsa tuli mielellään esiintymään Mikaelin kirkkoon, Turkuun. Hän kertoo musiikkinsa soveltuvan hyvin kirkossa esitettäväksi.

– Olen tehnyt tätä työtä niin pitkään, että minulla on paljon levyjä ja paljon erityyppisiä kappaleita. Minulla on paljon myös ekumeenisia kappaleita, jotka sopivat erittäin hyvin kirkkoon.

– Kirkossa esiintyminen vaatii miksaajalta paljon. Mutta minähän en voi paljon muuta tehdä kuin laulaa, Riki Sorsa summaa.