1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Tutkija: Tynkkynen saa erottamisesta marttyyrin sädekehän

Politiikan erikoistutkija Erkka Railo pitää epätodennäköisenä, että muut perussuomalaiset lähtisivät Tynkkysen mukaan.

Politiikan tutkija Erkka Railo, Turun yliopisto Kuva: Yle

Turun yliopiston politiikan erikoistutkijan Erkka Railon mielestä perussuomalaisten puheenjohtajalla Timo Soinilla ja puoluejohdolla oli Sebastian Tynkkysen tilanteessa vain huonoja vaihtoehtoja.

– Heidän piti punnita sitä, että kannattaako kuunnella Tynkkysen valitusta puolueen sisäpuolella vai kannattaako hänet siirtää puolueen ulkopuolelle valittamaan.

Tynkkysen erottaminen puolueesta on Railon mukaan paras ratkaisu pitkällä tähtäimellä.

– Lyhyellä tähtäimellä tämä on hankala ratkaisu, sillä Tynkkynen saa tästä todennäköisesti jonkinlaisen marttyyrin sädekehän. Pidemmällä tähtäimellä tämä oli puolueen kannalta paras ratkaisu, sillä puolueen sisäpuolelta valittaminen heikentää puolueen uskottavuutta vakavasti.

Erkka Railon mielestä Tynkkysen erottaminen ei ratkaise perussuomalaisten ongelmia, eikä täysin poista krittiikkiä siitä, että puolue on antanut liikaa periksi hallituksessa.

Perussuomalaisten tulevaisuudesta ei voi Railon mielestä vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

– Nyt tässä jännityksellä odotetaan seuraavaksi sitä, että lähtevätkö muut perussuomalaiset Tynkkysen mukaan. Ja millä tavalla Tynkkysen aikoinaan johtama perussuomalaisten nuorisojärjestö tähän reagoi.

– Pidän silti epätodennäköisenä sitä, että Tynkkysen mukaan lähtisi muita perussuomalaisia, Railo sanoo.