1. yle.fi
  2. Uutiset

Fani uskoo Jaron uuteen tulemiseen: nyt tarvitaan nuorta nälkää!

Jaron putoaminen Veikkausliigasta oli raju pettymys, mutta ei yllättänyt faneja. Kauden jokaisen pelin katsonut Vesa Suvanto on kritiikissään armoton: Liian vaativa pelitapa suhteessa jätkien kykyyn, kentällä ei saatu muutosta aikaan, eivätkä elokuun pelaajahankinnat menneet nappiin. Kenestäkään ei noussut pelastajaa.

urheilu
FF Jaron kannattajat vauhdissa katsomossa.
Maria Nisula / Yle

Ettei mene pelkäksi kritisoinniksi, pietarsaarelaisfanilla on ladata pöytään myös kehittämissuunnitelma: Lisää nöyryyttä, puolustusvoittoisempaa peliä ja nuorta nälkää.

– Vähemmän ulkomaalaisia, enemmän kotimaan nuoria, nälkäisiä pelaajia, esimerkiksi omia, jotka nousevat nyt miesten edustukseen. Pitää olla sydäntä joukkueelle ja paidan värille, Suvanto painottaa.

Toimiston puolella miehen mielestä tehtiin kaikki, mitä pienellä budjetilla oli tehtävissä. Fani kiittelee ihmisiä, jotka pienellä paikkakunnalla tekevät suuren työn Jaron pyörittämisessä. Yhteisöllisyys on kova joukkueen ympärillä. Muutosta olisi tarvittu kentällä, mutta huonosta onnestakin oli kyse.

– Loukkaantumiset veivät parhaan terän tästä kaudesta. Kaikki tietävät että maalikuningas 2014, Jonas Emet, ei pelannut kuin yhden ottelun tällä kaudella. Siihenhän tämä loppujen lopuksi ratkesi, Suvanto pohtii.

”Ykkösessä käynti ei maailmaa mullista”

Jaro-fani sanoo murehtivansa nyt muutaman viikon ja katsovansa sitten eteenpäin. Ykköstä on tullut seurattua sivusilmällä kauden aikana, hyvätasoiselta on näyttänyt.

Kieltämättä joku  Jaro - Grankulla IFK ei hirveästi säväytä...

– Hyviä pelejä sielläkin on, mutta fanille Veikkausliiga on Veikkausliiga, siitä ei pääse mihinkään. Eikä näkyvyyskään valtakunnan mediassa enää samaa luokkaa, meille ei tule enää tänne (Pietarsaareen) isot seurat käymään kylässä, Suvanto harmittelee.

Auttaako piristämään edes se, että ykkösessä odottaa naapurikaupungista sarjaan noussut Kokkola Pallo-Veikot?

– Kivahan se on, että tältä alueelta on joukkueita divarissa. Uskon, ettei ykkösessä käynti maailmaa mullista, mutta kieltämättä joku Jaro - Grankulla IFK ei hirveästi säväytä...

Fani puhuu ykkösestä käymisestä, koska uskoo vahvasti, että Jaro on vuoden päästä takaisin liigassa.

– Organisaatio on hyvä, jos se nyt vaan pysyy kasassa. Uskon, että olemme kärkipään joukkue divarissa.

Lue seuraavaksi