1. yle.fi
  2. Uutiset

Tampereen yliopiston uudeksi rehtoriksi valittiin Liisa Laakso

Tampereen yliopiston uusi rehtori tulee Helsingistä. Viisivuotinen toimikausi alkaa ensi vuoden alusta.

Kotimaan uutiset
Liisa Laakso
Tampereen yliopisto

Tampereen yliopiston hallitus on valinnut yliopiston uudeksi rehtoriksi professori, dekaani Liisa Laakson.

Laakso, 54, on valtiotieteiden tohtori, professori ja Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan dekaani vuodesta 2010.

Tampereen yliopiston hallituksen puheenjohtaja Kai Öistämö sanoo, että Laakson valintaan vaikutti hänen kansainvälisyytensä sekä kokemus tutkimuksesta. Tampereen yliopiston on Öistämön mukaan tärkeää löytää yhteistyökumppaneita.

Rehtorin yksi keskeisistä tehtävistä on viedä eteenpäin Tampere3-hanketta. Tampereen yliopisto, Tampereen ammattikorkeakoulu ja Tampereen teknillinen yliopisto tiivistävät yhteistyötään.

Uusi rehtori tulee Helsingin yliopistosta

Rovaniemellä syntynyt Laakso on väitellyt Helsingin yliopistossa vuonna 2000. Hänet nimitettiin kansainvälisen kehitystyön professoriksi Jyväskylän yliopistoon 2004. Hän on hoitanut myös maailmanpolitiikan professuuria Helsingin yliopistossa.

Laakso on tutkinut mm. Afrikan demokratisoitumista, Lähi-itää ja Aasiaa sekä EU:n ja Suomen kehitysyhteistyöpolitiikkaa ja kriisinhallintaa.

Laakso kuuluu Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikuntaan ja Kehityspoliittiseen toimikuntaan. Hän on myös Talouspolitiikan arviointineuvoston jäsen.

Liisa Laakson toimikausi rehtorina alkaa 1.1.2016. Laakso seuraa tehtävässä rehtori Kaija Hollia, joka on toiminut tehtävässä vuodesta 2009. Holli on ilmoittanut, ettei jatka tehtävässä enää vuoden 2015 jälkeen.

Lue seuraavaksi