1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Eerola varapuheenjohtajan erottamisesta: Poikkeuksellisen rajua

Perussuomalaisten kotkalaiselle kansanedustajalle Sebastian Tynkkysen erottaminen tuli yllätyksenä. Kesällä varapuheenjohtajuuden menettänyt Juho Eerola sanoo olevansa valmis, kun puolue valitsee uuden varapuheenjohtajan.

Kuva: Juha Korhonen / Yle

Perussuomalaisten kotkalainen kansanedustaja Juho Eerola sanoo olevansa yllättynyt puolueen varapuheenjohtajan Sebastian Tynkkysen saamista potkuista. Perussuomalaisten puoluehallitus päätti Tynkkysen erottamisesta perjantaina. Syy erottamiselle oli se, että Tynkkynen oli julkaissut verkkosivuillaan listan niistä perussuomalaisten jäsenistä, jotka ovat kannattaneet Tynkkysen ehdottamaa yhteiskokousta. Yhteiskokouksessa oli tarkoitus puida puolueen asemaa hallituksessa, mutta puoluehallitus torppasi kokouksen järjestämisen kaksi viikkoa sitten.

Juho Eerola kommentoi Tynkkysen erottamista lyhyesti tekstiviestitse Islannista, jossa hän on parhaillaan Pohjoismaiden neuvoston kokouksessa.

– Pidän toimenpidettä poikkeuksellisen rajuna, mutta en toki tiedä kaikkia tapauksen taustoja, kirjoittaa Eerola.

Sebastian Tynkkynen valittiin perussuomalaisten kolmanneksi varapuheenjohtajaksi kesällä, ja tuolloin kisan varapuheenjohtajuudesta hävisi juuri Juho Eerola. Kun uuden varapuheenjohtajan valitseminen tulee ajankohtaiseksi, oletko kiinnostunut tehtävästä?

– Omaa osuuttani puheenjohtajistossa en ole miettinyt, mutta olen valmis, vastaa Eerola.