1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Ammattijärjestö LO aloittaa ruotsidemokraattien vastaisen kampanjan – "Puolue on palkansaajavihamielinen"

LO:n kampanja käynnistyy sosiaalisessa mediassa tiistaina.

Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson. Kuva: Janerik Henriksson / EPA

Ammattijärjestö LO aloittaa ruotsidemokraattien politiikan vastaisen kampanjan, kertovat ruotsalaislehdet. Kampanjassa valotetaan ruotsidemokraattien kantoja hyvinvointikysymyksiin, työsuhdeturvaan ja työmarkkinoihin.

– Meidän mielestämme ruotsidemokraatit pääsee liian helpolla poliittisessa väittelyssä. Haluamme osoittaa, että se on palkansaajavihamielinen puolue, LO:n ensimmäinen varapuheenjohtaja Tobias Baudin sanoo sanomalehti Dagens Nyheterissä (siirryt toiseen palveluun).

LO on huolissaan siitä, että ruotsidemokraattien kannatus on mielipidemittauksien mukaan kasvussa. Myös suuri osa LO:n jäsenistä sympatisoi ruotsidemokraatteja. Siksi LO haluaa kertoa oman näkemyksensä siitä, miten ruotsidemokraattien politiikka vaikuttaa palkansaajiin.

– Meidän mielestämme on ihan selvää, että [ruotsidemokraattien puheenjohtajalla] Jimmie Åkessonilla ei ole aavistustakaan siitä, hänen politiikkansa merkitsee LO-jäsenille, jotka menevät joka aamu tehtaaseen tai vanhainkotiin töihin. Hän on syntynyt politiikkaan. Hän on poliittinen broileri, ja myös hänen politiikkansa osoittaa sen.

Baudin mainitsee esimerkkeinä, että ruotsidemokraatit haluaa vähentää kuntien valtionavustusta, sallisi yksityisten hoitolaitoksen tavoitella toiminnallaan voittoa ja vastustaa työttömyyspäivärahan korottamista.

LO:n kampanja käynnistyy sosiaalisessa mediassa tiistaina. LO on Ruotsin työntekijäjärjestöjen kattojärjestö. Sillä on noin 1,5 miljoonaa jäsentä.