1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Perussuomalaisista potkittu Tynkkynen saa tukea jatkolle nuorisojärjestön johdossa

Satakunnan perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Tuomas Jalava sanoo, että varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkysen erottaminen perussuomalaisista oli yllätys. Tynkkynen johtaa myös perussuomalaisia nuoria.

Sebastian Tynkkynen perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokouksessa Helsingissä torstaina 8. lokakuuta. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Perussuomalaisesta puolueesta erotettu puolueen varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on edelleen puolueen nuorisojärjestön puheenjohtaja – ja saa tässä tehtävässään jatkaa, jos se on Satakunnan perussuomalaisten nuorten puheenjohtajasta kiinni.

Satakunnan nuorisopiirin puheenjohtaja Tuomas Jalava sanoo, että hän aikoo todennäköisesti äänestää Tynkkysen jatkokauden puolesta tulevassa äänestyksessä.

– Olen hänen takanaan. Riippuu tietenkin vastaehdokkaista, mutta en tiedä, että siellä olisi ketään sellaista, joka ajaisi Tynkkysen ohi, Jalava sanoo.

Olen hänen takanaan.

Satakunnan perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Tuomas Jalava

Edustajistovaaleja tulossa

Satakunnan nuorisopiiriä johtava Tuomas Jalava ei suoraan halua kommentoida Tynkkysen eroon johtaneita tapahtumia tai sitä, toimiko puoluejohto oikein. Hän kuitenkin sanoo, että Tynkkysen erottaminen oli odottamaton ratkaisu.

Satakunnan perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja muistuttaa, että useissa korkeakouluissa valmistaudutaan parhaillaan edustajistovaaleihin. Hän pitää tärkeänä, että nuorisojärjestö pystyy valmistautumaan vaaleihin ilman sisäisiä kiistoja.

– Nuorisojärjestö on sisänsä erillään puolueesta, Jalava sanoo.

Tuomas Jalava toimii myös Satakunnan perussuomalaisten piirisihteerinä, mutta hän kertoo kommentoivansa asiaa pelkästään nuorisojärjestön näkökulmasta.