Hyppää sisältöön

SK: Turvapaikanhakijoita häiritty Porissa – kohteena lapsiperheet

Turvapaikanhakijoiden hätämajoitusyksikkö Porin Reposaaressa on joutunut häiriköinnin kohteeksi. Neljä nuorta miestä olivat muun muassa koputelleet ikkunoista ja heitelleet hiekkaa ikkunoista sisälle.

Kuva: Tapio Termonen / Yle

Turvapaikanhakijoiden hätämajoitusyksikköä vastaan on käyty häiriköimässä Porin Reposaaressa, kertoo Satakunnan Kansa (siirryt toiseen palveluun).

Reposaaressa sijaitsevaan Junnilan leirikeskukseen on majoitettu lapsiperheitä. SPR:n Satakunnan piirin vs. toiminnanjohtaja Kari Petäjä kertoo lehdelle, että neljä nuorta miestä tunkeutui keskuksen alueelle sunnuntaina vihamielisessä tarkoituksessa.

Miehet säilyttelivät

Miehet olivat koputelleet ikkunoihin ja säikytelleet asukkaita. Avoimista ikkunoista oli yritetty heittää sisään hiekkaa. Miehet poistuivat paikalta autolla, kun vartija saapui paikalle.

Punainen Risti kertoo pohtivansa turvatoimien kiristämistä Junnilassa. SPR on joka tapauksessa päättänyt nostaa valmiustilaa häiriköinnin takia.

Junnilassa sijaitsevaa hätämajoitusyksikköä käytetään niin kauan, kun Porissa saadaaan käyttöön varsinainen vastaanottokeskus entisessä Liinaharjan vanhainkodissa. Vastaanottokeskus avataan loppuvuoden aikana.