Erikoista yritysten ja julkishallinnon yhteistyötä: Lappiin palkataan digi-innostaja

Pohjolan Osuuspankki, sanomalehti Lapin Kansa, Lapin sairaanhoitopiiri ja Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Poske haluavat parantaa digitaalisten palveluiden käyttöä Lapissa.

Kotimaa
Sormet selaavat tablettia.
Joni Koskinen / Yle

Yhdessä tuumin pankki, sairaanhoitopiiri, Poske ja Lapin Kansa hakevat nyt projektipäällikköä, joka edistää digipalveluiden käyttöä.

Digitaalisia palveluita on jo paljon tarjolla niin mediassa, terveydenhuollossa kuin pankeillakin. Esimerkiksi virtu.fi-sivuston avulla voi Lapissa saada kotiinsa terapiapalveluita.

Pohjolan Osuuspankin toimitusjohtajan Keijo Posion mukaan yhteispohdinnat Lapin Kansan, sairaahoitopiirin ja osaamiskeskuksen kanssa alkoivat jo jonkin aikaa sitten, edellisen toimitusjohtajan Markku Salomaan aikana.

– Ongelmana on, miten lappilaiset saataisiin käyttämään olemassa olevaa teknologiaa, Posio sanoo.

Posion kokemuksen mukaan digisukupolvi kulkee omia polkujaan, mutta varsinkaan iäkkäämmät henkilöt eivät ole opetelleet uusien palveluiden käyttöä.

Lapissa se olisi erityisen tärkeää, sillä palvelut ovat usein pitkien matkojen päässä.

Esimerkiksi Pohjolan Osuuspankki tarjoaa asiakkailleen mahdollisuutta verkkoneuvotteluun. Tällöin asiakkaan ei tarvitse lähteä usein kaukana sijaitsevaan pankkikonttoriinsa.

Päällikkö palkataan Osuuspankkiin määräaikaisesti, vähintään puoleksi vuodeksi. Hakuilmoituksen mukaan päällikön on oltava "idearikas ja palavasieluinen".