1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Perussuomalaisista erotettu Tynkkynen voi yhä osallistua puoluehallituksen kokouksiin

Puheenjohtaja Timo Soini sanoo, ettei puolue voi sallia sääntöjen rikkomista, oli kyseessä kuka tahansa puoluehallituksessa.

Sebastian Tynkkynen perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokouksessa Helsingissä torstaina 8. lokakuuta. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Perussuomalaisista erotetulla Sebastian Tynkkysellä on puolueen varapuheenjohtajana edelleen pääsy puoluehallituksen kokouksiin.

– Olisi varmaan mukavaa, että tulisi käymään ja vastaisi niihin kysymyksiin, kun ei ole kahteen kertaan vastannut, mutta puolueen jäsen hän ei enää tämän päätöksen jälkeen ole, kommentoi puolueen puheenjohtaja Timo Soini tilannetta toimittajille.

Soini myönsi olevan erikoinen tilanne, että puoluehallituksessa on henkilö, joka ei ole puolueen jäsen. Hänen mukaansa puolue ei voi kuitenkaan sallia sääntöjen rikkomista, oli kyseessä sitten puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, puoluesihteeri tai hallituksen jäsen.

Soinilta kysyttiin, onko Tynkkynen yhä puolueen kolmas varapuheenjohtaja.

– Turun puoluekokous valitsi hänet sellaiseksi.

Hän korosti moneen kertaan, että Tynkkynen on erotettu puolueen jäsenyydestä.

– Jokaisella on oikeusvaltiossa mahdollisuus valittaa asioista. Meidän käsityksemme on se, että puolue voi sääntöpykälä 7:n perusteella erottaa jäseniä, ja nimenomaan hänet on nyt tästä jäsenyydestä erotettu.