1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tampereen Särkänniemen delfinaario lopetetaan

Tampereen Särkänniemi Oy:n hallitus on päättänyt, että yhtiö lopettaa delfinaarioliiketoiminnan ja sulkee delfinaarion. Nyt delfinaariossa keskitytään eläinten siirtoon liittyviin valmisteluihin, eikä näytöksiä enää pidetä.

Kuva: Antti Eintola / Yle

Tampereen Särkänniemen delfinaario lopetetaan kannattamattomana. Huvipuistoa pyörittävän yhtiön mukaan lopettamispäätös on välttämätön, jotta huvipuiston toimintaa ja aluetta voidaan kehittää.

– Delfinaariotoiminnan taloudellinen kannattamattomuus ja yleinen asenneilmaston muutos eivät ole uusia ilmiöitä vaan ne ovat kehittyneet vuosien kuluessa. Ensisijaista on nyt, että eläinten loppuelämä turvataan parhaalla mahdollisella tavalla, sanoo Tampereen Särkänniemen hallituksen puheenjohtaja Sofia Vikman.

Särkänniemen delfinaariossa on tällä hetkellä neljä pullokuonodelfiiniä, jotka tullaan siirtämään eurooppalaisten yhteisesti hyväksyttyjen eläinhoitovaatimusten mukaisesti toimivaan delfinaarioon tai merieläinkohteeseen. Selvitys uudesta paikasta on käynnissä, ja delfiinit siirtyvät uuteen paikkaan kevään 2016 aikana.

– Selvityksistä huolimatta tiedossamme ei ole delfiineille sellaista luotettavaa "vanhainkotivaihtoehtoa", jota on ehdotettu keskusteluissa. Sosiaalisille eläimille parasta on sijoittua muiden eläinten joukkoon, sanoo Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

Delfinaarion lopettamisen takia henkilökunnan kanssa on käyty yt-neuvottelut. Työntekijöille on tarjottu korvaavaa työtä.

Särkänniemi on etsinyt yhteistyökumppanin, joka aloittaa delfinaarion rakennuksessa kokonaan uuden toiminnan ensi vuonna.