Ylinopeutta ajaneen kiinniotto meni takaa-ajon jälkeen juoksukilpailuksi Hämeenlinnassa

Maanantai-illan rutiiniluonteinen ylinopeuspysäytys Hämeenlinnassa jatkuikin takaa-ajona kevyen liikenteen väylällä. Kortiton kuski lähti lopulta karkuun juosten.

Ajokortitta ajaminen

Maanantaina noin kello 21 poliisi mittasi Hämeenlinnassa Tuuloksentiellä Hangasmäen kohdalla vastaantulleelle autolle nopeudeksi 115 km/h rajoituksen ollessa kyseisellä kohdalla 80 km/h.

Partio kääntyi auton perään, mutta auto ei pysähtynyt, vaan kiihdytti vauhtiaan. Idänpäässä Patterihaankadulta auto jatkoi kevyen liikenteen väylää puistoalueen läpi Hainaronkadulle, jonne se pysähtyi.

Auton kuljettaja lähti juosten karkuun, mutta perään lähtenyt konstaapeli oli paremmassa kunnossa, ja sai hänet kiinni, kerrotaan Hämeen poliisin tiedotteessa.

Autosta löydettiin anastetuksi epäiltyä omaisuutta. Kuljettaja oli ajokiellossa, ja aiemmin hän oli jäänyt kiinni seitsemän kertaa kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Autossa oli myös kaksi muuta noin 25-vuotiasta miestä. Kolmikko toimitettiin kiinniotettuina Hämeenlinnan poliisivankilaan.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja varkautena.