Poliisilla vilkas ilta – käsidesivarkaita terveyskeskuksessa ja seitsemättä kertaa laittomasti liikenteessä

Poliisia työllistivät maanantai-iltana varkaat Jyväskylän myymälöissä ja Äänekosken terveyskeskuksessa. Kiinni jäi myös jatkuvasti laittomasti autoileva mies.

Kunnalliset terveyskeskukset
Poliisimerkki Tampereen poliisitalon seinässä.
Petri Aaltonen / Yle

Ajokortiton 45-vuotias mies jäi seitsemännen kerran poliisin haaviin vuoden sisällä. Henkilöautoa ajanut mies jäi kiinni Valmetintiellä Jyväskylässä maanantaina. Kortitta ajelua tutkitaan myös ajoneuvorikkomuksena, koska henkilöauto oli poistettu liikennekäytöstä ja se oli katsastamaton. Kaiken lisäksi autoon oli kiinnitetty väärät rekisterikilvet.

Äänekosken terveyskeskukseen poliisi sai hälytyksen, kun kaksi miestä oli rikkomassa ovilasia puolen yön aikaan. Miehet ehtivät ennen poliisin tuloa anastaa sisältä käsidesiä ja poistua paikalta. Poliisi pääsi nopean tutkinnan perusteella epäiltyjen jäljille. Läheisestä yksityisasunnosta otettiin kiinni 47-vuotias mies ja 22-vuotias mies ja heitä epäillään varkaudesta.

Matkapuhelin kylmälaukussa ohi kassojen

Vasarakadun marketissa matkapuhelimen kylmälaukkuun maksamatta lykännyt nuori mies napattiin kiinni kassalinjojen jälkeen. 24-vuotias mies otti marketin hyllystä matkapuhelimen ja meni sovituskoppiin. Tultuaan ulos kopista ei puhelin enää ollut näkyvillä. Mies ohitti kassalinjat maksamatta ja ehti ennen sitä vielä ottaa mukaansa muun muassa suklaapatukan. Puhelin löytyi miehen mukana olleesta kylmälaukusta ja muut tuotteet taskuista. Asiaa tutkitaan varkautena.

Kauppakeskus Forumissa Jyväskylässä vartija otti kiinni näpistyksistä epäiltyinä 27-vuotiaan miehen ja 23-vuotiaan naisen. Asiaa selvitettäessä heidän hallustaan löytyi eri kaupoista anastetuksi epäiltyä tavaraa, muun muassa cd-levyjä, rintaliivejä, alushousuja, rahapussi ja kynttiläkuppeja. Lisäksi kaksikkoa epäillään huumausaineen käytöstä.