Kirkkohäät houkuttelevat aikuisia yksilölliseen rippikouluun

Kiireinen arki ja harrastukset ovat usein esteinä aikuisrippikoulun iltaopetukseen osallistumiselle. Yksi mahdollisuus on yksityisopetus. Oulussa voitaisiin järjestää myös aikuisten viikonloppuleiri.

ilmiöt
Konfirmaatiotilaisuuden ehtoollinen kirkossa.
Seppo Sirkka / Yle

Oulun seurakunnissa järjestetään vuosiittain pari aikuisten rippikoulua. Osallistujamäärä vaihtelee viidestä kymmeneen henkilöön. Karjasillan seurakunnan seurakuntapastori Heikki Karppisen mukaan kuukauden kestävän ja kerran viikossa järjestettävän iltaopetuksen suosio ei ole vuosien mittaan laantunut.

– Suurin ongelma on nykyisin ihmisten aikataulu, sillä päivät ovat kiireisiä, työ voi olla epäsäännöllistä ja harrastuksiinkin tarvitaan aikaa, Heikki Karppinen luettelee.

Karppisen mukaan aikuisille pyritään kuitenkin järjestämään yksityisrippikoulu, johon räätälöidään henkilökohtainen aikataulu.

Aikuisille oma leiri

Aikuisten rippikoulun aikatauluongelmien voittamiseksi mahdollisuutena voisi olla myös aikuisten viikonloppuleirin järjestäminen.

Päivät ovat kiireisiä, työ voi olla epäsäännöllistä ja harrastuksiinkin tarvitaan aikaa

Heikki Karppinen

– Aikuisten rippikoulu on 20 tunnin mittainen. Meillä on myös valmiudet viikonloppuleirin järjestämiseen, Heikki Karppinen kertoo.

Osa osallistujista on kirkon jäseniä, joilta rippikoulu on jäänyt aikanaan käymättä.

– Elämäntilanne on saattanut estää sen tai murrosiässä se ei ole kiinnostanut tai se on jäänyt kesken, Heikki Karppinen kertoo.

Aikuisrippikoululaiset ovat iältään 20-vuotiasta lähes 60-vuotiaisiin ja monella tärkein syy opetukseen osallistumiseen on saada kirkollinen avioliittoon vihkiminen.

Seuraava aikuisten rippikoulu järjestetään 18. marraskuuta alkaen.