Kaakkois-Suomen demaripiirin uusi puheenjohtaja: ”Rötösherrat kuriin”

Järjestötyön kehittäminen ja näkyvämpi politiikka ovat Teemu Hirvosen keinot Sosiaalidemokraattisen Puolueen nostamiseksi. Savonlinnalainen Hirvonen aloittaa SDP:n Kaakkois-Suomen piirin puheenjohtajana vuodenvaihteessa. SDP:n suurimman piirin jäsenmäärä on noin viisituhatta, eli kymmenesosa koko puoleen jäsenmäärästä.

Suomen Sosialidemokraattinen Puolue
SDP:n Kaakkois-Suomen piirin uusi puheenjohtaja Teemu Hirvonen.
SDP:n Kaakkois-Suomen piirin uusi puheenjohtaja Teemu Hirvonen aloittaa vuodenvaihteessa..Paavo Koponen, Yle

Vaikka Teemu Hirvonen lainaa historiaan vaipuneen Suomen Maaseudun Puolueen edesmenneen puheenjohtaja Veikko Vennamon iskulausetta, hän sanoutuu irti populistisesta politikoinnista. Hirvonen määrittää itsensä reipashenkiseksi ja vastuulliseksi sosiaalidemokraatiksi. Kaakkois-Suomessa on paljon teollisuustyöväkeä ja ääniä tulee sieltä.

– On selviö, että SDP on palkansaajapuolue. Mutta en tee rajaa minkälaiset ihmiset voivat meitä kannattaa. Jos jakaa nämä tavoitteet ja arvot, niin SDP:n kannattaminen olisi hyvä vaihtoehto. Nykyisen hallituksen parhaat kaverit taas näyttävät olevan niitä, jotka haluavat kiertää veroja tai pyörittää harmaata taloutta. Sitä ei voi tässä yhteiskunnassa hyväksyä. Vähän kerettiläisesti siteeraan Veikko Vennamoa, että rötösherrat kuriin, Teemu Hirvonen sanoo.

Teemu Hirvonen uskoo pohjoismaiseen hyvinvointivaltioon, jossa kaikista pidetään huolta. Koulutuksesta on pidettävä huolta kaikilla tasoilla, jotta olisi pätevää työvoimaa. Julkiset menot eivät ole pelkkiä kuluja, vaan investointeja tulevaisuuteen.

– Suomi ei voi olla palkoilla kilpaileva bulkkituotantomaa. Se ei ole kestävä tie. Esimerkiksi Kaakkois-Suomelle tärkeässä metsäteollisuudessa on tuotekehitystä ja tutkimusta laiminlyöty ja kilpailijat ovat menneet ohi, Hirvonen väittää.

Politiikka näkyväksi

Muita puolueita Teemu Hirvonen ei juuri vilkuile, vaan keskittyy mieluummin viemään omaa puoluetta eteenpäin. Hän kuitenkin muistuttaa, että myös perussuomalaiset menettivät kannatusta viime eduskuntavaaleissa.

– Populistipuolueiden tarjoamiin mustavalkoisiin vastauksiin erittäin värikkäässä maailmassa en usko. Toisaalta keskustakin toimii hallituksessa aivan toisin, kuin ennen vaaleja puhui. Ennen vaaleja kaikki oli leppoisaa, ja nyt saneerataan kymmenellä miljardilla eurolla, Hirvonen paheksuu.

Hirvonen ei myönnä, että SDP:lle olisi tullut pikkuporvarillinen leima. Hän tosin myöntää, että kärkevyyttä ja aatetta tarvitaan enemmän.

– Aatteen paloa ei koskaan voi olla liikaa. Mutta meidän pitää tuoda politiikkamme ja arvomme entistä vahvemmin esille. Politiikka kuntoon ja politiikka näkyväksi, on ensimmäinen teesi. Toinen teesi liittyy järjestötyöhön. Olemme jäsenmäärältä SDP:n suurin piirijärjestö ja meillä on paljon väkeä. Sitä työtä pitää modernisoida, uudenlaista toimintaa ja uudenlaisia tapahtumia. Haluamme kuulla kansan mielipiteitä ja viedä niitä eduskuntaan ja hallitukselle. Se on vastuu oppositiossakin, jotta päätökset olisivat parempia, Hirvonen suunnittelee.