Hyppää sisältöön

Lähetä kuva: Minkälaisia muistoesineitä sinulla on Suomen sodista?

Lähes jokaisessa suomalaiskodissa on kirjahyllyssä tai laatikon pohjalla sotavuosista muistuttavia esineitä. Lähetä meille kuva tai julkaise se sosiaalisessa mediassa tunnisteella #sotamuistoesine. Kuvia koostetaan Ylen verkkosivuille.

Vuoden 1940 olympialaiset jäivät sodan jalkoihin, mutta peruttuihin kisoihin liittyviä muistoesineitä löytyy edelleen suomalaiskodeista. Veistoksen karhulla on ollut käsissään olympiarenkaat, mutta aika on tehnyt tehtävänsä ja suurin osa renkaista on katkennut. Urheilumuseon mukaan vastaavanlaisia veistoksia on myyty sotainvalidien hyväksi esimerkiksi vuoden 1940 urheilukilpailujen yhteydessä. Kuva: Janne Ollila

Lähes jokaisesta suomalaiskodista löytyy Suomen sotiin liittyviä esineitä: kunniamerkkejä, kiitostauluja, piirustuksia, puhdetöitä, viholliselta vietyjä kypäriä tai arvomerkkejä,  pistimiä ja jopa aseita.

Minkälaisia Suomen sodista kertovia esineitä sinulta löytyy? Miten ja keneltä olet esineen saanut? Minkälainen tarina taustalta löytyy? Onko esine tuotu rintamalta vai kertooko se sota-ajasta kotirintamalla?

Julkaise kuva sota-ajoilta peräisin olevasta esineestä Twitterissä tai Instagramissa tunnisteella #sotamuistoesine. Voit myös lähettää kuvan osoitteeseen satakunta@yle.fi. Kerro samalla myös esineen tarina.

Kuvia kerätään Yle Uutisten verkkosivuille 6.12. julkaistavaan koosteeseen. Ylellä on oikeus käyttää kuvia kaikissa välineissä. Yle välittää tietoa kiinnostavimmista esineistä myös Sotamuseolle.