1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vanhukset

Kaupustelija myi vanhukselle metallista ristikkoa "turvapaikanhakijoiden varalta" – poliisi epäilee rikoksesta

Mies oli myynyt vanhuksen ulko-oveen ristikon, jolla ei poliisin mukaan ole murtotapauksissa mitään lisäsuojaa. Poliisi tutkii lokakuun alussa Maaningalla sattunutta tapausta petoksena.

Kuva: Yle

Poliisi selvittää Kuopion Maaningalla sattunutta muistiongelmaisen vanhuksen huijaustapausta. Mies oli myynyt vanhukselle metalliristikon ulko-oveen sillä verukkeella, että ilman ristikkoa turvapaikanhakijat tulisivat ryöstämään vanhuksen. Ristikolla ei kuitenkaan poliisin mukaan ollut minkäänlaista lisäsuojaa murtotapauksissa.

Kaupustelija käytti vanhusta pankkikonttorissa nostamassa rahaa ja asensi tämän jälkeen ristikon muistisairaan ulko-oveen. Myyntihinta oli ollut muutamia satoja euroja.

Lokakuun alussa sattunut tapaus tuli ilmi, kun vanhuksen omainen sai asian tietoon ja teki tapauksesta rikosilmoituksen. Poliisi tutkii tekoa petoksena ja pyytää ilmoituksia, jos vastaavia tilanteita on sattunut muualla Itä-Suomessa.

– Kaupittelija ei jättänyt vanhukselle yhteistietoja tai kuittia eli sekin viittaa siihen, että tässä on huijaustarkoitus. Toivotaan, että tämä oli yksittäistapaus. On kuitenkin mahdollista, että se ei ole, sanoo rikosylikonstaapeli Esko Salo Itä-Suomen poliisilaitokselta.

Tapauksesta tai muista vastaavista tapauksista Itä-Suomen alueella pyydetään ottamaan yhteyttä Itä-Suomen poliisin vihjepuhelimeen numerossa 0295 415 232.