1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kolmården ei tyrmää Särkänniemen delfiinejä – "Ajattelemme eläinten parasta"

Särkänniemen delfiinien kohtalo on edelleen auki. Pohjoismaiden suurin eläintarha Kolmården odottaa yleiseurooppalaista suositusta asiassa. Asiasta vastaava järjestö EEP ei puolestaan suostu kommentoimaan tilannetta millään tavalla.

Ulkomaat
Delfiinejä Särkänniemen delfinaariossa
Antti Eintola / Yle

Ruotsin Kolmårdenin eläinpuistossa ollaan hyvin tietoisia Tampereen Särkänniemen delfiinien tilanteesta, mutta delfinaarion johtaja Felip Johansson asettelee sanojaan varovasti.

– Emme ole saaneet Särkänniemeltä virallista pyyntöä vastaanottaa delfiinejä.

Kolmårdeniin mahtuisi vielä delfiinejä

Pyyntö olisikin turha, sillä Kolmården haluaa ensin selvittää auktoriteetin, eurooppalaisen uhanalaisia eläimiä suojelevan EEP:n (European Endangered Species Program) kannan asiaan.

Sinällään neljän tamperelaisnisäkkään siirto Ruotsiin ei olisi ongelma. Kolmårdenissa on tällä hetkellä kahdeksan delfiiniä ja tilaa olisi vielä neljälle tulokkaalle.

Yleisnäkymä Kolmårdenin alueesta.
Kolmårdenissa olisi tilaa uusillekin delfiineille.Kolmården

– Meidän on ajateltava sitä, mikä on parasta eläimelle, sanoo Johansson ja pyytää kääntymään jatkokysymyksissä Hollannissa sijaitsevan EEP:n puoleen.

EEP ei kommentoi

Hollantilainen meribiologi ja eläinlääkäri Niels van Elk johtaa EEP:n toimintaa. Haastattelupyyntöön hän vastasi sihteerinsä välityksellä yksiselitteisesti "ei".

Särkänniemeltä sen sijaan kerrotaan, että he ovat yhteydessä järjestöön lähes päivittäin. Eläintarhan kuuluminen EEP:hen ei ole pakollista, mutta käytännössä jäsenyys antaa vakuudet siitä, että eläimiä hoidetaan asianmukaisesti.

Lue seuraavaksi