Valoa kaupunkipuiston pimeän tunnelin päässä - vihdoin!

Porin rautatieaseman alitse kulkevaa nuhjuista ja pimeää alikulkutunnelia ollaan vihdoin kunnostamassa. Joulukuussa avautuu valoteosten näyttely Porttaalin lukuisissa vitriineissä.

kaapit
Vihdoin Porin Rautatieaseman ali kulkevaa Porttaalia siistitään ja kunnostetaan.
Vihdoin Porin Rautatieaseman alikulkevaa Porttaalia siistitään ja kunnostetaan. Pertti Pitkonen / Yle

Porttaali eli Porin rautatieaseman alitse kulkeva pitkä tunneli on vilkkaassa käytössä. Siitä huolimatta se on hoitamattoman, lähes hylätyn ja nuhjuisen näköinen. Tunnelin monet vitriinit ovat olleet pesemättömiä vuosikausia. Osa valaistuksesta on sammunut jo ajat sitten.

Nyt tilanteeseen tulee muutos. Vitriinin laseja pestään ja lamppuja vaihdetaan ehjiin.

Joulukuun alussa avautuvassa Valoa Porttaaliin -näyttelyssä esitellään erilaisia kokeellisia valoveistoksia, kineettisiä teoksia, heijastuksia tai jotain muuta, jossa valolla on keskeinen merkitys. Näyttely on avoinna pimeän kauden eli helmikuun loppuun saakka.

Ideoita taiteilijoilta

Parhaillaan etsitään satakuntalaisilta taiteilijoilta ideoita tunnelin lukuisiin vitriineihin sopivista valoteoksista.

Tähän mennessä taiteilijoilta on jo tullut ehdotuksia erilaisista valoinstallaatioista. Läänintaiteilija Marjo Heino ottaa lisää uusia ehdotuksia vastaan vielä tämän viikon ajan.

ValoPorttaali on osa valtakunnallista Valoa taiteelle -tapahtumaa. Porissa järjestäjinä ovat Taiteen edistämiskeskuksen Porin toimipiste, Porin kaupunkisuunnittelu, Kansallinen kaupunkipuisto ja Elävä Pori -hanke.