Bolivia neuvoo WHO:n makkararaportista huolestuneita: Syökää laamaa

Terveysministeriö muistuttaa, että laaman lihassa on paljon proteiinia ja vähän rasvaa.

Ulkomaat
Laama tuijottaa suoraan kameraan. Taustalla seisoo perinneasuun pukeutunut intiaaninainen.
Kuvan laama ei ole bolivialainen, vaan perulainen.Vassil Donev / EPA

Bolivian terveysministeriöllä on vinkki Maailman terveysjärjestön WHO:n julkaiseman prosessoidun lihan syömisen aiheuttamasta syöpävaarasta varoittavan raportin huolestuttamille ihmisille. Ministeriön mukaan ihmisten kannattaisi syödä laamoja.

Ruoasta ja ravitsemuksesta terveysministeriössä vastaava Vicky Aguilar muistuttaa, että laaman lihassa on paljon proteiinia ja vähän rasvaa. Samalla Aguilar kuitenkin toteaa, ettei laamaakaan kannata syödä aivan määrättömästi.

Etelä-Amerikan alkuperäiskansat ovat syöneet laamoja vuosisatoja, mutta viime aikoina Andien rinteiltä tutut eläimet ovat päässeet myös hienostoravintoloiden ruokalistoille.

Lähteet: AFP