YK:n ihmisoikeuskomissaari: Poliitikkojen puheet voivat lietsoa rasismia, väkivaltaa ja kiihkoilua

Zeid Ra'ad al-Hussein vetoaa poliitikkoihin, että he käyttävät sananvapauttaan vastuullisesti, eikä leimaavasti.

Ulkomaat

YK:n ihmisoikeuskomissaari muistuttaa, että poliitikkojen puheet voivat lietsoa rasismia ja väkivaltaa. Poliitikot, jotka käyttävät halventavia ilmauksia pakolaisista ja siirtolaisista, voivat omalta osaltaan aiheuttaa väkivaltaa, rasismia ja kiihkoilua, sanoo YK:n ihmisoikeuskomissaari Zeid Ra'ad al-Hussein.

Genevessä puhunut ihmisoikeuskomissaari muistutti, että poliitikot ovat vastuussa puheistaan. Hän vetosikin poliitikkoihin, että he käyttävät sananvapauttaan vastuullisesti, eikä leimaavasti.

Zeid Ra'ad al-Hussein muistutti myös, että monet maat sanovat sodan johtavan ihmiskauppaan, mutta ne eivät kuitenkaan välitä uhreista, vaan tekevät maahanmuuttajien tulon työmarkkinoilleen mahdottomaksi.

– Muukalaisviha ja kansan kiihottaminen johtavat vain yhteiskunnan raaistumiseen ja näemme enemmän kuolemia ja väkivaltaa, YK:n ihmisoikeuskomissaari sanoo.

– Ihmiset joutuvat jättämään kotimaansa, kuten Syyrian, Eritrean ja Myanmarin, sodan, sorron tai vainon vuoksi, mutta kohtaavat maailman vauraimpien ja etuoikeutetuimpien maiden johtajilta vain vihamielisiä puheita ja jopa epäystävällistä toimintaa, hän jatkaa.

Lähteet: Reuters