Tampereen Särkänniemi korvaa delfiinit sisäliikuntapuistolla

Lasten seikkailupuiston lisäksi delfinaarion tiloihin Tampereelle tulee alueet vauhtilajeille sekä eri liikuntamuotojen kokeiluun. Ympäri vuoden auki oleva liikuntapuisto tavoittelee 150 000 kävijää vuodessa.

viihde
kiipeilyteline
Timo Nykyri / Yle

Delfinaariosta luopuva Tampereen Särkänniemen elämyspuisto on saanut uuden kumppanin. SuperPark avaa uuden sisäaktiviteettipuiston Särkänniemeen kesällä 2016. Ympäri vuoden auki olevan puiston rakentaminen maksaa noin 3,5 miljoonaa euroa ja se tavoittelee noin 150 000 kävijää vuodessa. Matkailijoiden lisäksi se on suunnattu myös alueen asukkaille.

SuperPark Särkänniemestä on tulossa noin 3 500 neliön kokoinen ja se tarjoaa erilaisia liikuntamahdollisuuksia. Leikkimieliseen liikkumiseen sopiva seikkailualue on suunnattu lapsille. Game Areena on tarkoitettu eri lajien kokeiluun, ja tarjoaa tekemistä myös aikuisille. Kolmas alue on vauhtilajeille, kuten skeittaukselle, scoottaukselle ja trampoliineilla hyppimiselle osoitettu Freestyle Hall.

SuperPark-konsernin kehitysjohtajan Taneli Sutisen mukaan sisäaktiviteettipuisto on suunnattu lasten ja aikuisten aktiiviseen ajanviettoon ja yhdessä liikkumiseen.

– Ideamme on saada lapset ja teinit liikkumaan ilolla, ja perheet viettämään aktiivista aikaa yhdessä.

Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä uskoo, että SuperPark paitsi houkuttelee uusia turistivirtoja, myös pidentää matkailevien perheiden viipymää alueella.

– SuperParkin kanssa Särkänniemestä tulee aidosti entistäkin ympärivuotisempi. Samalla saamme nuorisoa kiinnostavan kohteen, jollaista olemme tänne hakeneet.

SuperParkilla on entuudestaan puistot Oulussa, Vantaalla ja Vuokatissa. Maaliskuussa 2106 valmistuva SuperPark Turku tulee kylpylähotelli Holiday Club Caribian yhteyteen.