1. yle.fi
  2. Uutiset

DN: Ruotsin maahanmuuttovirasto salaa uusien vastaanottokeskusten sijainnit

Lehden mukaan Ruotsissa on palanut vähintään 13 suunniteltua tai jo asuttua turvapaikanhakijoiden majoitustilaa sitten kesän. Palojen syistä ei ole varmaa tietoa, mutta monissa tapauksissa poliisi epäilee tuhopolttoa.

turvapaikanhakijat
Palomies sammuttamassa tulipaloa turvapaikanhakijoiden majoituskeskuksessa Munkedalissa 20. lokakuuta.
Palomies sammuttamassa tulipaloa turvapaikanhakijoiden majoituskeskuksessa Munkedalissa 20. lokakuuta.Adam Ihse / EPA

Ruotsin maahanmuuttovirasto aikoo pitää jatkossa salassa uusien turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusten sijainnit, kertoo ruotsalaislehti Dagens Nyheter (siirryt toiseen palveluun).

Lehden mukaan syynä on pakolaisten majoitustilojen turvallisuuden parantaminen. Kesästä alkaen Ruotsissa on palanut ainakin 13 suunniteltua tai jo käytössä olevaa vastaanottokeskusta, Dagens Nyheter kirjoittaa.

Toistaiseksi ei ole varmaa, mistä palot ovat saaneet alkunsa tai onko niillä yhteyttä toisiinsa. Lehden mukaan poliisi epäilee useissa tapauksissa tuhopolttoa eikä ole sulkenut pois, että motiivina olisi viharikos.

– Se on hyvin huolestuttavaa ja suhtaudumme siihen vakavasti, Ruotsin maahanmuuttoviraston operatiivinen johtaja Mikael Ribbenvik sanoo Dagens Nyheterille.

Ribbenvikin mukaan jatkossa ei ole mahdollista saada kattavaa listaa turvapaikanhakijoiden asuinpaikkojen sijainneista. Paikallisesti tiedot voi yhä saada, mutta sekin voi muuttua.

Useat kunnat ovat jo päättaneet salata omien vastaanottokeskustensa osoitteet. Lundin ruotsidemokraatit kuitenkin julkaisivat listan seudulle suunniteltujen vastaanottokeskusten osoitteista.

– Täytyy kysyä, mikä tämän tarkoitus on. Joka tapauksessa emme halua olla avuksi tämäntyyppisessä kartoituksessa, Ribbenvik toteaa.

Lue seuraavaksi