Osuuspankki: Asuntolainojen kysynnässä vahvaa kasvua

Keski-Suomen Osuuspankki teki tammi-syyskuussa hyvän tuloksen. Korkokatteen laskusta huolimatta pankin kannattavuus parani.

Pohjola Pankki
Osuuspankin kyltti.
Yle

Osuuspankin mukaan asuntokauppa Jyvässeudulla on piristynyt selvästi alkuvuoden aikana. Vanhojen asuntojen kauppa kasvoi lähes kymmenellä prosentilla, ja Osuuspankin myöntämien uusien asuntolainojen määrä yli 11 prosentilla viime vuoden vastaavasta ajasta.

– Keväällä näkyi, että patoutunutta asuntokysyntää lähti purkautumaan. Erityisesti omakotitalojen kysyntä lähti liikkeelle, ja asuntokauppa on ketjukauppaa, niin samalla kertaa toteutuu useampi kauppa. Ihan sama tahti ei ole kesälomien jälkeen jatkunut, mutta hivenen aikaisempia vuosia positiivisemmassa vireessa ollaan, sanoo Keski-Suomen Osuuspankin varatoimitusjohtaja Pasi Sorri.

Pankki paukutteli myös vahvan tuloksen. Syyskuun lopun liikevoitto kohosi lähes 30 miljoonaan euroon. Yli puolet liikevoitosta koostuu kuitenkin kortti- ja vakuutusyhtiöiden yritysjärjestelyistä syntyneistä myyntivoitoista. Varsinaisen liiketoiminnan liikevoitto oli 13 miljoonaa euroa.

Myös yritysluottokanta kasvoi hieman. Uusien yritysluottojen kysyntä kasvoi 40 prosentilla, mutta luottoja myös lyhennetään aiempaa nopeammin, joten luottokannan kasvuksi jäi 2,4 prosenttia.