1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Anssi Kasitonni Mäntän kuvataideviikkojen kuraattoriksi

Taiteilija Anssi Kasitonni on suurelle yleisölle tuttu vuoden 2011 Ars Fennica -palkinnon saajana ja Ylen tv-sarja Latelan vierailevana tähtenä.

Vuonna 2011 Ars Fennican voittanut kuvanveistäjä sanoo taitelijaelämän olevan usein aivan tavallista kahdeksasta neljään puurtamista. Kasitonnin tavoitteena on tehdä yksi teos, johon hän itse voisi olla täysin tyytyväinen. Kuva: Yle

Anssi Kasitonni on valittu Mäntän kuvataideviikkojen kuraattoriksi. Mäntän kuvataiteen ystävät ry on kutsunut kesän 2016 näyttelyn kuraattoriksi kuvataiteilijana ja elokuvantekijänä tunnetun Anssi Kasitonnin.

Kasitonnin töitä on ollut esillä Kuvataideviikoilla vuosina 2003 ja 2010. Vuoden 2003 näyttelyssä hänet valittiin myös yleisön suosikiksi veistoskokonaisuudella _Kaikenlaistahan sitä voi rakennella. _Anssi Kasitonnin tuotantoon kuuluu eri tekniikoin ja materiaalein toteutettuja veistoksia, piirroksia ja lyhytelokuvia.

Anssi Kasitonni on suurelle yleisölle tuttu vuoden 2011 Ars Fennica -palkinnon saajana ja Ylen tv-sarja Latelan vierailevana tähtenä. Sahalahdella asuva ja työskentelevä Kasitonni tekee myös musiikkia yhdessä taiteilija Maria Stereon kanssa kokoonpanossa Stereo 8000.